Ο CEO της Apple  Tim Cook βραβεύτηκε με το 2015 Ripple of Hope βραβείο στο Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights την Τρίτη το βράδυ και έδωσε μια ομιλία σχεδόν δώδεκα λεπτών σχετικά με την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή.

Ο Cook, ο οποίος μίλησε μετά τον Roger Altman του Evercore και την πρέσβειρα της UNESCO  Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφέρθηκε σε ένα ευρύ φάσμα των συνεχιζόμενων κοινωνικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης των προσφύγων της Συρίας, της κλιματικής αλλαγής, το φιλανθρωπικό έργο της Apple, την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των διακρίσεων.

Tim-Cook-RKF

 

“Σήμερα, περισσότερο από το ήμισυ των κρατών σε αυτή τη χώρα εξακολουθούν να μην παρέχουν την βασική προστασία σε ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους ευάλωτους στην απόλυση ή στην έξωση επειδή είναι αυτό που είναι ή κάνουν αυτό που τους αρέσει”, είπε ο Cook.

“Σήμερα, κάποιοι στη χώρα μας στράφηκαν μακριά από αθώους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν καταφύγιο”, δήλωσε ο Cook, ”ανεξάρτητα από το πόσοι έλεγχοι μπορούν να υποβληθούν, απλά με βάση το πού γεννήθηκαν. Θύματα του πολέμου και τώρα έχουμε και τα θύματα του φόβου και της παρεξήγησης. ”

“Σήμερα, πάρα πολλά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση μόνο και μόνο επειδή τους στιγματίζει ο ταχυδρομικός κώδικας στο οποίο ζουν. Αρχίζουν τη ζωή τους αντιμετωπίζοντας ισχυρές αντιξοότητες και μειονέκτηματα…”

Σχολιασμός στο forum