13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο Tim Cook μιλάει για την δέσμευση της Apple στην ιδιωτικότητα σε νέα του συνέντευξη

    Χθες ο Apple CEO Tim Cook μίλησε στο Computers, Privacy & Data Protection συνέδριο. Μετά από αυτή την ομιλία του παραχώρησε και μια συνέντευξη στο Fast Company.

    Ο Cook ανέφερε πως η ιδιωτικότητα είναι το ίδιο σημαντική όσο η αλλαγές στο κλίμα μιας και τα δύο αυτό έχουν άμεσες συνέπειες για το μέλλον μας και τις γενιές που ακολουθούν. Τόνισε πως ανησυχεί για απειλές που μειώνουν την end-to-end κρυπτογραφία ενώ πιστεύει πως υπηρεσίες και προϊόντα δεν πρέπει να έχουν πίσω πόρτες πρόσβασης για κανέναν λόγο.

    “Προσπαθώ να κάνω κάποιο να σκεφτεί για το τι συμβαίνει σε ένα κόσμο που γνωρίζει ότι σε παρακολουθούν όλη την ώρα. Τι αλλαγές κάνεις στην συμπεριφορά σου; Τι κάνεις λιγότερο; Τι σταματάς να κάνεις τελείως; Για ποια πράγματα σταματάς να έχεις ενδιαφέρον αν ξέρεις πως κάθε φορά που είσαι στο web κοιτώντας διαφορετικά πράγματα θα καταλήξεις να περιορίζεις όλο και περισσότερο τις αναζητήσεις σου αυτές; Αυτός δεν είναι ένας κόσμος που κανένας μας θα πρέπει ανέχεται να ζει.”

    Στην συνέντευξη αυτή για ακόμη μια φορά ο Tim Cook τόνισε πως η GDPR νομοθεσία είναι ένα άριστο παράδειγμα προς στην σωστή κατεύθυνση και πως θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για την Αμερική αλλά και για όλο τον κόσμο. Ο ίδιος κατέληξε πως πολλές φορές νομοθετικά πλαίσια μπορούν να οδηγήσουν και σε άσχημες συνέπειες αλλά την ίδια στιγμή πιστεύει πως οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ισχυροποιήσουν όσο περισσότερο μπορούν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.