19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Tim Cook αναφέρει πως η Apple δεν έχει το κύριο μερίδιο της αγοράς, πριν καταθέσει για την υπόθεση αθέμιτου ανταγωνισμού

    Ο Apple CEO Tim Cook θα καταθέσει στην επιτροπή διερεύνησης για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, μια κατάθεση που ήδη έχει ξεκινήσει. Ο Cook έκανε μια δημόσια δήλωση στον τύπο σήμερα με αφορμή και αυτό τονίζοντας πως πιστεύει ότι η εταιρεία του δεν εφαρμόζει καμία πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού και πως το App Store κάνει ακριβώς το αντίθετο.

    Σύμφωνα με Bloomberg , ο Tim Cook αναφέρει πως η Apple δεν κυριαρχεί σε κάποια αγορά καθώς άλλες εταιρείες όπως η Google και η Samsung έχουν τα μεγαλύτερα μερίδια σε αυτές. Τονίζει δε πως η έρευνα για πολιτικές αθέμιτου ανταγωνισμού είναι σωστή αλλά η Apple δεν πρόκειται να κάνει καμία αυθαίρετη παραδοχή για αυτό τον σκοπό.

    “Μετά την εκκίνηση του App Store με 500 εφαρμογές σήμερα έχουμε πάνω από 1.7 εκατομμύρια εφαρμογές από τις οποίες μόλις οι 60 είναι αυτές που ανήκουν στην Apple. Αν η Apple λοιπόν κρατάει τα κλειδιά αυτής της πύλης αυτό που έχουμε κάνει είναι να την ανοίξουμε περισσότερο και θέλουμε οποιαδήποτε εφαρμογή μπορούμε στο App Store και όχι να τις απομακρύνουμε”

    Ο ίδιος πιστεύει πως το App Store έφερε νέους τρόπους στους προγραμματιστές ώστε να οργανώσουν τις δουλειές τους και τις επιχειρήσεις τους, τρόποι που ήταν αδύνατοι πριν την έλευση του iPhone. Αυτό πάει ενάντια σε όσους υποστηρίζουν πως η Apple χρησιμοποιεί την δύναμη της κακόβουλα απέναντι σε άλλες εταιρείες.

    Σε ότι αφορά το μερίδιο επί των πωλήσεων που χρεώνει τους προγραμματιστές των εφαρμογών η Apple ο Cook αναφέρει πως αυτό είναι κάτι απαραίτητο για να διατηρηθεί η λειτουργία του store το οποίο είναι καλύτερο από ποτέ.

    Αυτή την στιγμή οι προγραμματιστές πρέπει να πληρώσουν την Apple 15% ή 30% από την στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το App Store.

    “Σε πάνω από μια δεκαετία της έλευσης του Apple δεν έχουμε κάνει καμία αύξηση στο μερίδιο που ζητάμε ή προσθέσαμε κάποια άλλη κράτηση στους προγραμματιστές. Επιπλέον μειώσαμε το κόστος για τις συνδρομές. Το App Store εξελίσσεται με τον χρόνο και κάθε αλλαγή που κάναμε είναι προς την κατεύθυνση σε μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες μας και μια μοναδική ευκαιρία για τους ίδιους τους προγραμματιστές”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.