14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο A16 Bionic επεξεργαστής του iPhone 14 Pro ξεπερνά το τελευταίο τσιπ Snapdragon 8 που θα κυκλοφορήσει σε τηλέφωνα Android αργότερα φέτος

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Qualcomm ανακοίνωσε το πιο πρόσφατο τσιπ και πλατφόρμα για κινητά Snapdragon 8 Gen 2, υποσχόμενη να «φέρει την επανάσταση στα flagship smartphones» με «ρηξικέλευθες» εμπειρίες. Το νέο τσιπ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ναυαρχίδες Android smartphone αργότερα φέτος, αλλά τα σημεία αναφοράς – bechmarks δείχνουν ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το τσιπ A16 Bionic της Apple, το οποίο τροφοδοτεί τα μοντέλα iPhone 14 Pro.

    Ενώ το τσιπ δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα σε smartphone για μερικούς μήνες, οι βαθμολογίες του Geekbench για το τσιπ έχουν ήδη εντοπιστεί σε μια ακυκλοφόρητη συσκευή Android. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα (μέσω του DealNTech), το τελευταίο τσιπ Snapdragon 8 σημείωσε βαθμολογία 1483 σε μονοπύρηνο και 4709 σε πολλαπλούς πυρήνες. Το A16 Bionic σημείωσε 1874 στον μονοπύρηνο και 5372 στον πολυπύρηνο. Για σύγκριση, το τσιπ A15 Bionic, που βρέθηκε στα μοντέλα iPhone 13 Pro και iPhone 14/iPhone 14 Plus, σημείωσε επίσης υψηλότερη βαθμολογία από το τελευταίο τσιπ της Qualcomm με 1709 σε μονοπύρηνο σε σύγκριση με το 1483.

    Σε σύγκριση με το τσιπ πρώτης γενιάς Snapdragon 8, η Qualcomm λέει ότι η νεότερη πλατφόρμα προσφέρει 35% αύξηση στην απόδοση της CPU, 25% αύξηση στην απόδοση της GPU και αύξηση της απόδοσης ισχύος. Το 2020, το τσιπ A14 Bionic της Apple και ακόμη και το τσιπ A13 Bionic από το προηγούμενο έτος ξεπέρασαν το τσιπ Snapdragon 888 της Qualcomm που κυκλοφόρησε σε συσκευές Android πέρυσι.

    Το τσιπ A16 Bionic στο iPhone 14 Pro, όπως και το τελευταίο τσιπ Snapdragon 8 Gen 2, είναι χτισμένο στη διαδικασία 4nm της TSMC και προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση και ενεργειακή απόδοση. Το τσιπ A16 Bionic διαθέτει 16 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, CPU 6 πυρήνων, GPU 5 πυρήνων και Neural Engine 16 πυρήνων. «Ο ανταγωνισμός εξακολουθεί να εργάζεται για να καλύψει τις επιδόσεις του A13, το οποίο παρουσιάσαμε για πρώτη φορά με το iPhone 11 πριν από τρία χρόνια», δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Apple τον Σεπτέμβριο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.