13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο εφευρέτης του iPod Tony Fadell λέει ότι η απαίτηση της ΕΕ για USB-C iPhone είναι το «σωστό», καθώς βλέπει την Apple ως μονοπώλιο

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της Apple, Tony Fadell, έγινε γνωστός ως «ο πατέρας του iPod». Αν και δεν έχει πλέον δεσμούς με την Apple, συχνά μοιράζεται απόψεις για το τι κάνει η εταιρεία. Αυτή τη φορά, ο Fadell μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για iPhone με θύρα USB-C. Ο μηχανικός πιστεύει ότι αυτό είναι το «σωστό» και ότι πλέον βλέπει την Apple σε μονοπωλιακή θέση.

    Η συζήτηση ξεκίνησε με έναν χρήστη του Twitter να αναρωτιέται εάν το iPod θα ήταν επιτυχημένο εάν η Apple αναγκαζόταν να χρησιμοποιήσει USB 1.0 αντί της ταχύτερης τεχνολογίας FireWire εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια, ο Fadell απάντησε λέγοντας ότι ο κόσμος «συγκλίνει στο USB-C» καθώς τα όρια των παλαιότερων προτύπων «χτυπήθηκαν», αλλά υπερασπίστηκε την άποψή του πολύ περισσότερο.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της Apple λέει ότι δεν ανησυχεί μήπως η ΕΕ αναγκάσει την Apple και άλλους κατασκευαστές smartphone να υιοθετήσουν το USB-C και ότι «απλώς αναγκάζουν την Apple να κάνει το σωστό».

    Σε άλλο tweet, ο Fadell είπε ότι ο κανονισμός συνέβη μόνο επειδή η Apple έχει μια θέση που μοιάζει με μονοπώλιο. Ο μηχανικός πιστεύει ότι είναι απαραίτητη κάποια ρύθμιση και τυποποίηση υπέρ των καταναλωτών, καθώς οι εταιρείες δεν ενδιαφέρονται πάντα να κάνουν το «σωστό για το συμφέρον των κοινωνιών».

    Σημείωσε επίσης ότι ο εξαναγκασμός της Apple να αλλάξει την υποδοχή σύνδεσης του iPhone με βάση το επιχείρημα του περιβάλλοντος είναι «πολύ πιο εύκολο από μια μονοπωλιακή νομική δίκη». Στη συνέχεια, ο Fadell είπε ότι η Apple δεν αρέσει σε τρίτους να της υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνει. «Αυτό προέρχεται από τον τύπο που έκανε τη σύνδεση των 30 ακίδων», πρόσθεσε.

    Είναι ενδιαφέρον ότι ένας από τους ακόλουθούς του επεσήμανε ότι η Apple είναι κατά του USB-C καθώς η εταιρεία κερδίζει «πολλά χρήματα» με το πρόγραμμα MFi (Made for iPhone/iPad) για πιστοποιημένα αξεσουάρ. Ο Fadell, ο οποίος ήταν πίσω από την εφεύρεση του προγράμματος, συμφώνησε μαζί του απόλυτα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.