20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games Tim Sweeney αναφέρει ότι το Fortnite επιστρέφει στο iOS το 2023 καθώς η δικαστική μάχη συνεχίζεται

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, ανακοίνωσε την επιστροφή του Fortnite στο iOS το 2023, σχεδόν τρία χρόνια μετά την κατάργηση του παιχνιδιού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το App Store λόγω παραβίασης των κανόνων της πλατφόρμας, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας επίμαχης και υψηλού προφίλ νομικής μάχης.

    Σε ένα tweet για τον εορτασμό του νέου έτους, ο Sweeney είπε: “Τον επόμενο χρόνο στο iOS!” ακολουθούμενη από μια εικόνα ενός χαρακτήρα Fortnite που κοιτάζει πυροτεχνήματα που ορίζουν το 2023. Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να επιτρέψει το sideloading και τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών με iOS 17 το επόμενο έτος, προκειμένου να συμμορφωθεί με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο DMA (Digital Markets Act) στο Ευρώπη. Βάσει του νόμου και των εφαρμογών του, η Epic Games θα μπορούσε, θεωρητικά, να επαναφέρει το Fortnite στο iOS, όχι μόνο μέσω του App Store.

    Το Fortnite αφαιρέθηκε από το App Store τον Αύγουστο του 2020, αφού η Epic Games συμπεριέλαβε μια επιλογή άμεσης πληρωμής στο παιχνίδι που παρέκαμψε το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής της Apple, παραβιάζοντας τους κανόνες του App Store. Η Apple τελικά αφαίρεσε το Fortnite από το App Store, ρίχνοντας την ευθύνη απευθείας στην Epic για παραβίαση των κανόνων.

    Η αφαίρεση του Fortnite από το App Store προκάλεσε την Epic Games να καταθέσει αγωγή εναντίον του τεχνολογικού γίγαντα του Cupertino. “Αγωνιζόμαστε για ανοιχτές πλατφόρμες και αλλαγές πολιτικής προς όφελος όλων των προγραμματιστών εξίσου. Και θα είναι ένας κολασμένος αγώνας!.

    Τρία χρόνια αργότερα, τόσο η Epic Games‎ όσο και η Apple προσφεύγουν τώρα σε δικαστική απόφαση που λήφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία θα απαιτούσε από την Apple να επιτρέψει στους προγραμματιστές να προσθέτουν συνδέσμους εντός εφαρμογής σε εξωτερικούς ιστότοπους, ανοίγοντας το δρόμο για εναλλακτικές επιλογές πληρωμής που δεν απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής.

    Η Epic Games ισχυρίζεται ότι ο έλεγχος της Apple στο iOS και στο App Store είναι αντιανταγωνιστικός και ότι θα πρέπει να επιτρέπονται εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στο iPhone. Η Apple, από την άλλη πλευρά, πιστεύει ότι το App Store παραμένει ο ασφαλέστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για τους προγραμματιστές να στοχεύουν χρήστες και για τους χρήστες για να εξερευνήσουν εφαρμογές. Ο Sweeney είχε προηγουμένως αποκαλέσει το ‌App Store‌ ως “κακή εξυπηρέτηση στους προγραμματιστές”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.