Οι πωλήσεις του iPhone 6s μπορεί να είναι μέχρι και 15% ασθενέστερες στην Ιαπωνία

0
171

Η Apple εξήρε το iPhone 6s για την πώληση ρεκόρ, 13 εκατομμύριων μονάδων, τις πρώτες τρεις ημέρες της κυκλοφορίας του. Ωστόσο, μια νέα αναφορά δείχνει ότι στην Ιαπωνία τα 6s και 6s Plus πράγματι πωλήθηκαν 10-15 % λιγότερο από πέρυσι με το iPhone 6.

Με την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία από την εταιρεία ερευνών BCN να είναι ακριβή, μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι το ότι το iPhone 6s είναι δυσανάλογα αντιδημοφιλές στην Ιαπωνία σε σύγκριση με άλλες αγορές. Θα ήθελα να αμφιβάλλετε λιγάκι για αυτό, καθώς η Ιαπωνία τείνει να είναι μια ισχυρή αγορά για το iPhone – με τις συσκευές της Apple, να αντιπροσωπεύουν ένα εντυπωσιακό 60 % των πωλήσεων smartphone της Ιαπωνίας το 2014.

Μια άλλη πιθανή εξήγηση προβλήθηκε από το φορέα NTT DoCoMo. Ο NTT DoCoMo λέει το iPhone 6s πουλάει καλά, αν και σημειώνει ότι η ουρά των αγοραστών ήταν αρκετά μικρή, για πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Αλλά αυτό, όπως ο φορέας αναφέρει, θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι – για πρώτη φορά – τα καταστήματα έχουν ανακοινώσει την ημερομηνία που θα παραλάβουν τα καινούργια τηλέφωνα, πράγμα που ενδεχομένως να καθυστέρησε μερικούς ανθρώπους να κάνουν άμεσα τις αγορές τους.

20140925_iphone-6s_0041-780x520-780x520

Ο πιο προφανής λόγος για τον οποίο το σύνολο των πωλήσεων είναι πάνω, ενώ η ζήτηση θα μπορούσε να είναι προς τα κάτω, σχετίζεται με τις αγορές που έλαβε το iPhone 6s στο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του.

Το 2014, η Κίνα δεν πήρε μέρος στο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του iPhone 6 επειδή είχε κάποια ρυθμιστικά προβλήματα. Αυτό το έτος, τόσο η Κίνα όσο και η Νέα Ζηλανδία προσχώρησαν μαζί με τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο ως το πρώτο κύμα των αγορών που θα παραλάβουν το iPhone 6s.

Περισσότεροι άνθρωποι είναι σε θέση να αγοράσουν το iPhone = περισσότερες πωλήσεις, παρά τη μείωση της ζήτησης σε μεμονωμένες αγορές.

Ενώ αυτό μπορεί να είναι ένδειξη ότι οι πωλήσεις του iPhone έχουν αρχίσει να επιβραδύνονται, είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι με σιγουριά. Μετά από όλα αυτά, αν η Apple κριθεί από αυτήν την επιτυχία ή την αποτυχία, με βάση τις πρώτες ημέρες της διαθεσιμότητας ενός προϊόντος, τότε το Mac δεν θα υπήρχε σήμερα.

Σχολιασμός στο forum