23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Οι πωλήσεις του Apple Watch σημείωσαν άνοδο 19% πέρυσι την στιγμή που τα άλλα brands βρέθηκαν σε καθοδική πορεία

    Οι πωλήσεις του Apple Watch αυξήθηκαν πέρυσι κατά 19% σύμφωνα με νέα αναφορά σήμερα πηγαίνοντας από τα 28.4 εκατομμύρια συσκευές το 2019 στα 33.9 εκατομμύρια συσκευές το 2020.

    Κανένα άλλο brand δεν κατάφερε κάτι τέτοιο με τα περισσότερα μάλιστα να βλέπουν τις πωλήσεις τους να σημειώνουν πτώση.

    Η Counterpoint Research αναφέρει πως μόνο η Huawei κατάφερε να σημειώσει άνοδο.

    “Επηρεασμένη από την πανδημία, η παγκόσμια αγορά smartwatch είδε το 4ο τρίμηνο του 2020 μια πτώση. Η Apple ήταν η μόνη εταιρεία με διαφορά που κατάφερε και να κρατήσει την πρώτη θέση αλλά και να σημειώσει αύξηση της τάξης του 19% αυξάνοντας μάλιστα και άλλο το μερίδιο της στην αγορά κατά 6%. Τα Apple Watch Series 6 τα πήγαν πάρα πολύ καλά μιας και πωλήθηκαν 12.9 εκατομμύρια συσκευές.

    Samsung, BKK και Fitbit είδαν οι πωλήσεις τους να πέφτουν το 2020 σε αυτή την κατηγορία.

    Η Counterpoint τονίζει πως οι καταναλωτές στην αγορά των smartwatches πλέον αναζητούν μια premium λύση και εκεί η Apple είναι ο βασιλιάς.

    Τέλος η εταιρεία αναφέρει πως οι δυναμικές θα αλλάξουν σίγουρα τα επόμενα χρόνια μόλις εταιρείες όπως οι Oppo και Realme μπουν δυναμικά στην αγορά αυτή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.