20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Οι διαρροές που γίνονται στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple σίγουρα έχουν δημιουργήσει τεράστιο πονοκέφαλο

    Σίγουρα και όχι εν μέρη άδικα ο Tim Cook θα είναι οργισμένος. Η δε εργαζόμενοι στο τμήμα marketing της Apple θα έχουν θυμό αλλά και παράνοια….

    Την Τρίτη το πρωί και λίγες ώρες πριν η Apple μας ανακοινώσει στο “Hi, Speed” event της τα νέα προϊόντα της είχαμε μια τεράστια διαρροή με ολόκληρη την γραμμή του iPhone 12 ακόμη και εμφάνιση του HomePod mini.

    H πηγή ήταν ο γνωστός leaker Evan Blass, που κοινοποίησε εικόνες από τον νέο iPhone σχεδιασμό, όλα τα χρώματα και πρώτος ο ίδιος μας παρουσίασε σε εικόνες πάλι την εμφάνιση από το νέο HomePod mini.

    Μόνο κάποιος μπορεί να φανταστεί τι επιπτώσεις είχαν τα παραπάνω και για το εσωτερικό της Apple και το τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Apple Campus.

    Ποιος θα ήθελε να είναι σε ένα ομαδικό FaceTime με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple μετά την ολοκλήρωση του event και με θέμα αυτές τις τεράστιες διαρροές; Πιστέψτε μας κανένας….

    Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως στην Apple αρέσει η μυστικόπαθεια και μέχρι πρότινος ήταν περήφανη για αυτή. Ο ίδιος ο Cook είχε αναφέρει πίσω το 2012 ότι θα αυξήσει τις προσπάθειες του για αυτό το σκοπό ενώ προειδοποίησε τους υπαλλήλους της εταιρείας το 2018 για αυστηρές συνέπειες σε περίπτωση που υπήρχαν διαρροές σε μυστικά της εταιρείας.

    Πάρα αυτά η Apple εν έτη 2020 δεν μπόρεσε να προστατέψει το στολίδι της το iPhone.

    Αν αυτές οι διαρροές ήταν δουλειά κάποιο hacker οι συνέπειες θα είναι πιο δραματικές για την εικόνα της εταιρείας. Αν λοιπόν τα αρχεία του marketing τμήματος της Apple μπορούν να γίνουν hack τότε τι να πει κάποιος για το iCloud;

    Το πιο πιθανό σενάριο βέβαια είναι πως αυτές οι διαρροές έρχονται απευθείας από έναν ή και περισσότερους εκ των έσω της Apple.

    O ίδιος δε ο Jon Prosser που έχει και αυτός γίνει πασίγνωστες για τις δημοσιοποιήσεις που κάνει για επερχόμενες κινήσεις της Apple αποκάλυψε πως έχει πρόσβαση ακόμη και σε επερχόμενα δελτία τύπου της Apple που δεν έχουν εκδοθεί.

    Οι διαρροές για επερχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple ακόμη και για το ίδιο της το λογισμικό είναι κάτι που παρατηρούμε να συμβαίνει όλο και σε μεγαλύτερο βαθμό τους τελευταίους μήνες αλλά σίγουρα την Τρίτη το πρωί η νέα μεγάλη διαρροή θα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στα κεντρικά της Apple.

    O Cook και άλλοι Apple εργαζόμενοι πρέπει να ξαφνιάστηκαν απίστευτα. Για δεκαετίες η Apple κρατούσε μυστικά και είχε υψώσει τεράστια τοίχοι γύρω από τα project στα οποία δούλευε. Έτσι και το κοινό είχε και μεγάλη περιέργεια αλλά και ενθουσιασμό σε κάθε νέα παρουσίαση.

    Η δε αβεβαιότητα για το πως εξάγει πριν την επίσημη παρουσίαση όλες αυτές τις πληροφορίες πρέπει να έχει δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας.

    Την ίδια στιγμή και στην αντίπερα όχθη leakers όπως ο Prosser δηλώνουν απίστευτα ενθουσιασμένοι.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.