19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    [Οδηγός] iOS 9 και η σχέση του με την αυτονομία – μπαταρία της συσκευής

    maxresdefault

    Η ως τώρα η εμπειρία μας στον τομέα της αυτονομίας με το νέο λογισμικό της Apple, iOS 9, ήταν εξαιρετική σε όλες τις συσκευές μας που το εγκαταστήσαμε.

    Αυτό είναι λογικό μιας και το iOS 9 έχει μια σειρά παραμετροποιήσεων για να βελτιώσουν την αυτονομία των συσκευών της εταιρείας.

    Βέβαια επειδή κάποιο από εσάς μπορεί να βρείτε ή να θεωρήσετε προβληματική την αυτονομία της συσκευής σας μετά την αναβάθμιση παρακάτω σας έχουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε ή να κάνετε.

    Μην βγάλετε γρήγορα συμπεράσματα

    Η μεγάλες iOS αναβαθμίσεις ή τα restores χρησιμοποιούν πολύ ενέργεια αρχικά. Αυτό οφείλετε στο γεγονός πως έχουμε μετακινήσεις πολλών φακέλων και περιεχομένου. Έτσι ο επεξεργαστής της συσκευής δουλεύει σκληρά ενώ παράλληλα αναβαθμίζονται και πολλές εφαρμογές στο παρασκήνιο.

    Αν λοιπόν μόλις κάνατε αναβάθμιση της συσκευής σας δώστε μια μέρα περιθώριο έτσι ώστε να ομαλοποιηθούν όλες οι παραπάνω ενέργειες. Αν μετά την πάροδο μιας μέρας η συσκευή σας επανέλθει στην συνήθη αυτονομία της ή σε ακόμη καλύτερα επίπεδα τότε είστε μια χαρά.

    Ελέγξτε την αυτονομία σε stand by 

    Κάθε φορά που έχουμε μια τόσο σημαντική αναβάθμιση όλοι μας έχουμε την τάση να θέλουμε να δούμε και να δοκιμάσουμε τα νέα χαρακτηριστικά της νέας αυτής έκδοσης του λογισμικού. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιούμε περισσότερο από το κανονικό την συσκευή σας με την οθόνη της να μένει περισσότερη ώρα ανοιχτή και όχι μόνο.

    Αν λοιπόν σας προβληματίζει η αυτονομία μετά την αναβάθμιση τότε καλό θα ήταν να αφήσετε την συσκευή σας για 20 λεπτά. Όταν την ξαναπάρετε ελέγξτε το κατά πόσο έπεσε η στάθμη της μπαταρίας. Αν δεν υπάρχει σημαντική πτώση ενώ η συσκευή σας ήταν σε stand by τότε όλα είναι καλά.

    Κάντε Reboot την συσκευή σας

    Πολλές φορές αυτή η απλή ενέργεια λύνει πολλά προβλήματα ακόμη και αυτά προβληματικής αυτονομίας.

    1. Κρατήστε πατημένα ταυτόχρονα τα Sleep/Wake και Home button κουμπιά

    2. Κρατήστε τα πατημένα μέχρι να εμφανιστεί το Apple Logo

    3. Αφήστε τα κουμπιά

    Η iOS συσκευή σας θα κάνει reboot, μετέπειτα μπορείτε να δοκιμάσετε τα παραπάνω ή τα παρακάτω βήματα.

    Κάντε Restore την συσκευή σας (Χωρίς να περάσετε back up)

    Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αυτονομία της μπαταρίας συμβαίνει όταν κάνετε restore την συσκευή σας από ένα προηγούμενο back up. Είτε γιατί κάποιος φάκελος έχει πρόβλημα και το μεταφέρει στην νέα εγκατάσταση είτε γιατί κάποιο άλλο αρχείο έχει αλλοιωθεί ο πονοκέφαλος για το χρήστη είναι μεγάλος.

    Έτσι λοιπόν θα πρέπει να πάρετε την γενναία απόφαση να κάνετε restore την συσκευή σας – επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων δηλαδή και να επιλέξετε το set up as new.

    Είναι μια ενέργεια σημαντική και πρέπει να την αφήσετε ως τελευταία σας επιλογή. Το καλό είναι πως με αυτή την κίνηση πολλά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε στην συσκευή σας λύνονται.

    Ενεργοποιήστε το Low Power Mode του iOS 9

    Low-Power-Mode

    Η εν λόγω είναι μια νέα επιλογή που έχει εγκαταστήσει η Apple στο νέο iOS 9 και αφορά καθαρά την αυτονομία της συσκευής σας.

    Όταν την ενεργοποιήσετε τότε η μπαταρία της συσκευής σας μπορεί να σας δώσει μέχρι και τρεις περισσότερες ώρες πριν χρειαστεί να φορτίσετε την συσκευή σας.

    Η εν λόγω επιλογή απενεργοποιεί αυτόματα μια σειρά από χαρακτηριστικά της συσκευής σας:

    •  Αυτόματο έλεγχο εισερχόμενων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    • Ανανεώσει εφαρμογών στο παρασκήνιο
    • Αυτόματες αναβαθμίσεις εφαρμογών
    • Κάποια εφέ της διεπαφής
    • Η CPU – επεξεργαστής χαμηλώνει την ταχύτητα του μέχρι και 40%

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles