15.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    [Οδηγός]|Πως να ψάξετε για φωτογραφίες και βίντεο με την νέα Photos App

    Με την νέα εφαρμογή Photos, η αναζήτηση των φωτογραφιών έχει γίνει πιο εύκολη από πότε. Από το να ψάχνετε σε μεγάλες συλλογές για διάφορες φωτογραφίες και βίντεο, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση εντός της εφαρμογής για να βρείτε αυτό που ακριβώς ψάχνετε.

    Η αναζήτηση της εφαρμογής Photos για OS X μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως ακριβώς χρησιμοποιείται το Spotlight, βοηθώντας σας να ψάξετε στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας με βάση τον χρόνο, τον μήνα ή ακόμη και την ημέρα που κάνατε λήψη μία φωτογραφία ή κάποιο βίντεο. Επίσης, δίνει την δυνατότητα να βρείτε το μέρος στο οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία , τα πρόσωπα τα οποία φαίνονται (εφόσος έχετε ενεργοποιημένη την λειτουργία Faces) ενώ δίνει την δυνατότητα εμφάνισης των διάφορων keywords ή του ονόματος αρχείου που έχετε δώσει. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κάνετε κάποια advanced search αλλά ίσως και να μην το χρειαστείτε καθώς πάντα (σχεδόν) θα μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

    Πως να ψάξετε για φωτογραφίες και βίντεο μέσω της εφαρμογής Photos για OS X

    1. Ανοίξτε την εφαρμογή Photos στο Mac
    2. Πληκτρολογείστε του όρους που θέλετε να κάνετε αναζήτηση. Μπορείτε να εισάγετε πολλούς όρους μαζί, για παράδειγμα “Athens December 2014”
    3. Επιλέξτε την φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε από την λίστα που θα εμφανιστεί

    photos-os-x-search-screens

    Πως να χρησιμοποιήσετε τα smart albums για δυνατότητα advanced search στην εφαρμογή Photos για OS X

    Όπως αναφέραμε και σε πρόσφατο άρθρο μας, η δημιουργία Smart Album αποτελεί έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για την οργάνωση και τακτοποίηση των φωτογραφιών μας, ενώ μας δίνει αρκετές δυνατότητες όταν χρειαστεί να ανατρέξουμε ξανά σε κάποιες που έχουμε τραβήξει στο παρελθόν. Στην ουσία αν χρειάζεστε μια πιο προχωρημένη αναζήτηση των φακέλων σας με τις φωτογραφίες και τα βίντεο. τότε η χρήση των smart albums είναι ότι πρέπει για εσάς.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles