[Οδηγός]|Πως να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi Assist από το iOS

0
329

wi-fi-assist-hero-iphone-6s_fixed

Ένα από τα χαρακτηριστικά του iOS 9 είναι και το Wi-Fi Assist, το οποίο μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο, σε περιπτώσεις που η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε κάποιο μη σταθερό δίκτυο Wi-Fi. Ωστόσο, με τον ντόρο που έγινε τις τελευταίες ημέρες για αυτό το χαρακτηριστικό, θεωρήσαμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο με τον οποίο θα απενεργοποιήσετε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, καθώς μπορεί να καταναλώσει κάποια από τα δεδομένα σας, χωρίς εσείς να το γνωρίζετε.

Αν έχετε αρκετά διαθέσιμα δεδομένα για χρήση (λίγο δύσκολο βέβαια για τους ελληνικούς παρόχους), ίσως να μη σας απασχολεί και πάρα πολύ να καταναλώσετε κάποια παραπάνω δεδομένα, από τη στιγμή που έχετε την καλύτερη δυνατή σύνδεση για να κάνετε τη δουλειά σας. Ωστόσο, αν ο όγκος των δεδομένων που έχετε είναι περιορισμένος και η οποιαδήποτε παραπάνω χρήση θα σας κοστίσει ακριβά, τότε καλό είναι να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi Assist. Στο παρακάτω οδηγό, μπορείτε να διαβάστε τον τρόπο με τον οποίο θα το απενεργοποιήσετε.

Πως να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi Assist;

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις της συσκευής
  2. Πατήστε στην επιλογή Δεδομένα
  3. Κάνετε scroll down μέχρι το κάτω μέρος της οθόνης, μέχρι το σημείο που θα βρείτε την επιλογή Wi-Fi Assist και τότε απενεργοποιήστε την

wi-fi-assist-screenshot-iphone-6s

 

Αν στο μέλλον θέλετε να το ενεργοποιήσετε και πάλι σε περίπτωση που δεν έχετε καλό σήμα, τότε μπορείτε να το κάνετε γρήγορα μέσω της Siri, δίνοντας απλά την εντολή “Open Cellular preferences”.

Σχολιασμός στο φόρουμ