[Οδηγίες] Πως να βρείτε τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας του MacBook σας

0
755

MacBook-Battery

Η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας ενός notebook είναι στενά συνυφασμένη με τους κύκλους φόρτισης. Μόλις οι κύκλοι φόρτισης φτάσουν στο όριο που έχει τεθεί από τον κατασκευαστή τότε η μπαταρία είναι για αντικατάσταση πάρα το γεγονός πως το laptop μπορεί να μην χάσει άμεσα την απόδοση του – η αυτονομία του όμως θα πέσει κατακόρυφα.

Η κύκλοι φόρτισης μιας μπαταρίας υπολογίζονται από την συνολική χρήση της μπαταρίας αλλά όχι απαραίτητα σε κάθε φόρτιση. Για παράδειγμα αν το MacBook σας είναι στο 100% και χρησιμοποιήσετε το 50% της μπαταρίας και εν συνεχεία το φορτίσετε πάλι πίσω στο 100% τότε θα έχετε ένα πλήρη κύκλο (50+50=100).

Επίσης αν χρησιμοποιήσετε το 20% της μπαταρίας και κατόπιν το φορτίσετε 5 φορές στο 100% τότε και πάλι έχετε ένα πλήρη κύκλο (20+20+20+20+20 =100)

Για να βρείτε τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας του Mac σας πηγαίνετε στο    > About This Mac > System Report,και επιλέξτε το Power tab, κάτω από το Hardware. Στο δεξί πάνελ θα βρείτε το Cycle Count όπως φαίνεται παρακάτω.

Battery-cycle-count

Το να γνωρίζετε τους κύκλους φόρτισης της  μπαταρίας είναι καλό αλλά δεν βοηθάει πάρα πολύ αν δεν γνωρίζετε τα όρια του μηχανήματος σας. Τα όρια τα έχει βάλει η ίδια η Apple και αποτελούν μια πολύ καλή ένδειξη για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Συγκρίνετε λοιπόν τους κύκλους φορτιστής του μηχανήματος σας με τα όρια που σας έχουμε παρακάτω και θα έχετε μια πάρα πολύ καλή εικόνα για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του μηχανήματος σας.

Battery-cycle-count-limits

Σχολιασμός στο φόρουμ