Σε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες, ο 10 χρονών Ousmane Bah κάνει μήνυση στην Apple για $1 δις!! Ο Bah τονίζει στην μηνυτήρια αναφορά η σύλληψη του για μια σειρά ληστειών σε Apple Stores ήταν μια τελείως λαθεμένη ενέργεια και έτσι ζητάει αυτό το ποσό για αποζημίωση μιας και το πρόσωπο του άδικα ταυτοποιήθηκε με αυτό του ληστή.

H υπεράσπιση του σημειώνει πως η Apple έκανε πολύ μεγάλος λάθος που επέτρεψε την ταύτιση της ταυτότητας του Bah με το πρόσωπο πίσω από τις ληστείες των καταστημάτων της.

Ο Bah είχε συλληφθεί στις 29 Νοεμβρίου με την φωτογραφία στο ένταλμα σύλληψης τους να μην του μοιάζει καθόλου. Παρά το γεγονός όμως αυτό η αστυνομία προχώρησε κανονικά με την κράτηση του νεαρού. Ο ίδιος μάταια φώναζε αρχικά πως την ημέρα που συνέβη η μια κλοπή στην Βοστόνη αυτός βρισκόταν στον χώρο του σχολείου του στο Μανχάταν.

“Ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας της Apple, o Bah κατηγορήθηκε για μια σειρά αδικημάτων σε πολλές πολιτείες της Αμερικής. Πριν από την σύλληψη του ο Bah δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές. Η σύλληψη του τον έκανε να αισθανθεί μεγάλο φόβο, ταπείνωση και να θέσει πολλά πράγματα σε αμφισβήτηση”

Η αστυνομία τώρα της Νέας Υόρκης πιστεύει πως ο κακοποιός και το άτομο πίσω από τις ληστείες χρησιμοποίησε την ταυτότητα μαθητικής άδειας του Bah και για αυτό είχαμε αυτή την παραξήγηση.

Στην μήνυση γίνεται αναφορά και για ένα σύστημα ασφαλείας αναγνώρισης προσώπων εντός των καταστημάτων της Apple αλλά κανείς δεν γνωρίζει περαιτέρω κάτι για αυτό.