Νέο Progress Report για το Environmental Responsibility της Apple το 2015

0
435

Η Apple τη Δευτέρα μοιράστηκε την  Έκθεση Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας 2015 που αντανακλά την περιβαλλοντική πορεία της εταιρείας κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014. Η έκθεση επικεντρώνεται στη δέσμευση της Apple για την κλιματική αλλαγή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, των πεπερασμένων πόρων, και τις τοξίνες, και περιγράφει το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα το 2014 της εταιρείας και άλλες πληροφορίες χρήσης.

2014-Carbon-Footprint-Apple

Η τελευταία έκθεση περιβαλλοντικής προόδου της Apple τονίζει ότι το 100% των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ και το 87% των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της λειτουργούν με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Apple εξέπεμψε  34.200.000 μετρικούς τόνους των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2014, με 24,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους που προκύπτουν από την κατασκευή, 7 εκατομμύρια μετρικούς τόνους που προέρχονται από τη χρήση του προϊόντος, και το υπόλοιπο κατανέμεται μεταξύ εγκαταστάσεων, μεταφορά και ανακύκλωση.

Η Apple έχει προγράμματα ανακύκλωσης σε 99% από τις χώρες που δραστηριοποιείται, με σκοπό την ανάκτηση 40.396 μετρικών  τόνων χάλυβα και άλλων μετάλλων, γυαλιού, αλουμινίου, πλαστικών και άλλων υλικών για επαναχρησιμοποίηση το 2014. Η Apple θα ανακυκλώσει  πάνω από το 95% των υλικών από τα υφιστάμενα κτίρια για να τα χρησιμοποιήσει  στο Apple Campus 2, και για τα νέα κεντρικά γραφεία θα χρησιμοποιήσει 30% λιγότερη ενέργεια από ό, τι ένα παραδοσιακό κτίριο γραφείων της Ε & Α.

Apple-Solar-Farm-Hongyuan-China-800x543

Η Apple έχει επίσης φόρτωσε  ένα νέο βίντεο στο κανάλι του YouTube που ονομάζεται “Better Starts Here” που προωθεί την περιβαλλοντική ευθύνη της εταιρείας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα κέντρα δεδομένων και άλλες λειτουργίες σε όλο τον κόσμο. Η Apple τονίζει πώς σκοπεύει να αφήσει τον κόσμο καλύτερα από ό, τι θα βρεθεί με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια, ηλιακά πάρκα και οι ανεμογεννήτριες, η δέσμευση για τη διατήρηση των δασών, τη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και περισσότερο.

Η Apple δίνει έμφαση στις  πρόσφατες συνεργασίες της με το Ταμείο Διατήρησης και τη  SunPower Corporation για την κατασκευή δύο ηλιακών σταθμών παραγωγής στην Κίνα  για να εργαστούν για την προστασία των δασών και προμήθεια χαρτιού, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δέσμευσης της. Οι πρωτοβουλίες της  VP της Apple των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών  Lisa Jackson  να διασφαλίσει ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple θα παραμείνει βιώσιμη στο μέλλον.

Σχολιασμός  στο Forum