21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του Donald Trump και στο Twitter

    Μετά τη Facebook, σειρά και της Twitter να μπλοκάρει επ’ αόριστον τον επίσημο προσωπικό λογαριασμό του Donald Trump (@realDonaldTrump). Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναλύει τους λόγους για την απόφαση της, μετά το μπλοκάρισμα που επέβαλε αρχικά για 12 ώρες.

    Παρακολουθώντας αναλυτικά τα πιο πρόσφατα tweets του λογαριασμού @realDonaldTrump, πήραμε την απόφαση να αναστείλουμε μόνιμα τη λειτουργία του επειδή προάγει τη βία και μάλιστα δύο νέα tweets που αναρτήθηκαν μετά τη 12ωρη αναστολή έρχονται σε αντίθεση με τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας μας.

    Το βράδυ της Παρασκευής, ο Τραμπ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει άλλους λογαριασμούς, ανάμεσα σε αυτούς και ο επίσημος της προεδρίας των ΗΠΑ και εκείνος της προεκλογικής εκστρατείας του, για να εκφράσει τα παράπονά του για την απαγόρευση. Το Twitter κινήθηκε γρήγορα και κατέβασε τις αναρτήσεις αυτές.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν επιτρέπεται στον Τραμπ να χρησιμοποιεί άλλους λογαριασμούς για να παρακάμψει την απαγόρευση και ότι το Twitter θα συνεχίσει να αφαιρεί τις αναρτήσεις του από όποιον λογαριασμό και αν πραγματοποιούνται.

    Μετά από τις αναρτήσεις που έγιναν την Παρασκευή και ο λογαριασμός της προεκλογικής εκστρατείας του ανεστάλη μόνιμα. Η εταιρεία ανέφερε ότι δε θα πράξει το ίδιο με τους κυβερνητικούς λογαριασμούς, όπως εκείνος του προέδρου και του Λευκού Οίκου, αλλά θα προβεί στον περιορισμό της χρήσης τους.

    Στις αναρτήσεις που έκανε ο Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι περιορίζει την ελευθερία του λόγου, όπως και ότι οι εργαζόμενοι του μέσου

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.