19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    “Μυστηριώδη” παραβίαση ιδιωτικών δεδομένων με την ονομασία db8151dd εξέθεσε αρχεία 22 εκατομμυρίων ανθρώπων

    Μια τεράστια παραβίαση ιδιωτικών δεδομένων με την κωδική ονομασία db8151dd εξέθεσε τα αρχεία 22 εκατομμυρίων ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων – διευθύνσεων, τηλεφωνικών αριθμών και συνδέσμων σε κοινωνικά δίκτυα. Η πηγή αυτών των δεδομένων όμως παραμένει ένα μυστήριο.

    Όπως αναφέρει αρθρογράφος του 9to5Mac έλαβε από το haveibeenpwned.com ένα email λέγοντας πως τα προσωπικά του δεδομένα έχουν παραβιαστεί. Σε αυτά τα δεδομένα εμφανιζόντουσαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις του, τίτλοι εργασίας, τηλεφωνικοί αριθμοί, διευθύνσεις και προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα.

    Πάρα αυτά ο Troy Hunt, που είναι υπεύθυνος για αυτό το site ανέφερε πως κανέναν δεν μπόρεσε να βρει από που προέρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες….

    “Είχα τους ενδοιασμούς μου για να γράψω αυτό το ποστ γιατί αφήνει πολλές ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις, ερωτήσεις που θα έπρεπε να έχουμε όμως απαντήσεις. Είναι σχετικά με μια παραβίαση δεδομένων σχεδόν 90GB προσωπικών πληροφοριών ανθρώπων που αφορούν 10 εκατομμύρια αρχεία μέσα σε αυτά και δικά μου.

    Πίσω τον Φεβρουάριο, επικοινώνησε μαζί μου η Dehashed με έναν τεράστιο αριθμό προσωπικών δεδομένων που είχαν αποκαλυφτεί σε ένα μεγάλο cloud πάροχο. Εκεί υπήρχαν103,150,616 στήλες στο σύνολο τους […]

    Ο κωδικός αναγνώρισης τους ξεκινούσε με το “db8151dd” και έτσι από εκεί έδωσα το όνομα για αυτή την παραβίαση. Έπρεπε να του δώσω ένα όνομα γιατί ειλικρινά δεν γνωρίζω από που προήλθε και κανείς άλλος που είμαστε σε αυτόν τον χώρο δεν γνωρίζει επίσης […]

    Τα περισσότερα δεδομένα έχουν προέλευση δημόσιες πηγές αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές. Πρώτον ο τηλεφωνικός αριθμός μου δεν εμφανίζεται εύκολα και όμως εκεί υπήρχε κανονικά. Ναι σίγουρα υπάρχει σε ορισμένα μέρη κατοχυρωμένος αλλά δεν είναι προσβάσιμος ας πούμε από το κοινωνικό μου πρφίλ στο LinkedIn. Επίσης τα αρχεία μου ήταν δίπλα σε κάποιος που είχα επαφές κατά το παρελθόν μιας και υπήρχε κάποια λογική πίσω από την συλλογή των δεδομένων αυτών.”

    Κανένας ερευνητής ασφαλείας δεν έχει βρει εδώ και 3 μήνες την πηγή αυτών των πληροφοριών και έτσι το μυστήριο παραμένει….

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles