Ένας αυξανόμενος αριθμός  χρηστών έχουν απευθυνθεί  στα κοινωνικά δίκτυα υποστηρίζοντας ότι το  τατουάζ μανίκι , αυτά που εκτείνονται για να καλύψουν τον καρπό, παρεμβαίνουν  με τον  αισθητήρα καρδιακού ρυθμού του Apple Watch  και της επαφής με το δέρμα . Κατά συνέπεια, ορισμένοι κάτοχοι Apple Watch  με  τατουάζ δεν είναι  σε θέση να λαμβάνουν  ειδοποιήσεις και συχνά τους ζητείται  να εισάγουν  ξανά τον κωδικό πρόσβασής τους, εάν έχουν ορίσει , στη συσκευή χειρός που φορούν.

Apple-Watch-Tattoo-800x504
Το θέμα έχει πάρει αρκετούς ψήφους και σχόλια σχετικά με τα τατουάζ ,ορισμένοι το χαρακτήρισαν και tattoogate,επισημαίνοντας ότι άνθρωποι με σκουρόχρωμα τατουάζ έχουν περισσότερο πρόβλημα.

Η σοβαρότητα του προβλήματος φαίνεται να εξαρτάται από το χρώμα και το μελάνι  του τατουάζ, με τα πιο σκούρα, στερεά τατουάζ  να  προκαλούν  την παρεμβολή με τους  αισθητήρες του ρολογιού  της Apple. Μια προσωρινή λύση για χρήστες που επηρεάζονται είναι να αλλάξετε το Wristle Detection στο app του Apple Watch στο πλαίσιο του General Menu  στην κύρια καρτέλα ρυθμίσεων, αλλά κάτι τέτοιο θα απενεργοποιήσει το  Apple Pay από το να  μπορέσει να χρησιμοποιηθεί από το Apple Watch.

Φυσικά εσείς που έχετε σκουρόχρωμο δέρμα δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε γιατί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά αν έχετε τατουάζ, η καλύτερη συμβουλή για τώρα είναι να δοκιμάσετε το ρολόι  στον εαυτό σας και να είστε σίγουροι ότι η συσκευή έχει μια πολιτική επιστροφής 14 ημερών. Η Apple δεν έχει προβάλει κάποιο σχετικό σχόλιο για το θέμα αυτό, αλλά εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους .

Σχολιασμός στο forum