22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Λαθεμένη χρήση του Find My της Apple στέλνει ομάδα SWAT σε ηλικιωμένη γυναίκα

    Μια 77χρονη γιαγιά άνοιξε την πόρτα της σε μια ομάδα SWAT νωρίτερα φέτος επειδή νόμιζαν ότι ένα κλεμμένο φορτηγό και όπλα ήταν κρυμμένα στο γκαράζ της. Το σκέφτηκαν μόνο επειδή κάποιος είχε χρησιμοποιήσει το δίκτυο Find My της Apple για να το εντοπίσει. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα.

    Αυτό το πρόβλημα ήταν ο μεγάλος μπλε κύκλος που εμφανιζόταν στην εφαρμογή Εύρεση μου, τονίζοντας ότι δεν ήταν σίγουρο πού ακριβώς βρισκόταν το φορτηγό επειδή δεν ήταν διαθέσιμη μια σταθερή τοποθεσία. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε έναν αστυνομικό να πάρει ένταλμα έρευνας και να αφήσει μια ομάδα SWAT να κάνει εισβολή στην οικεία της γυναίκας.

    Το Ars Technica αναφέρει ότι το σπίτι της Ruby Johnson έγινε σημείο ενδιαφέροντος λόγω ενός κλεμμένου φορτηγού με ένα iPhone και όπλα μέσα. Ο ιδιοκτήτης του φορτηγού είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Find My για να εντοπίσει πού πίστευε ότι πρέπει να βρίσκεται το iPhone του, κυκλοφορώντας με ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να προσπαθήσει να εντοπίσει τα πράγματα του. Το γκαράζ της ηλικιωμένης θεωρήθηκε πιθανός χώρος αποθήκευσης.

    Ωστόσο, ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την υπόθεση είτε δεν κατάλαβε είτε δεν τον ένοιαζε ότι η τοποθεσία ήταν σε μεγάλο μπλε κύκλο επειδή αυτή η τοποθεσία δεν επιβεβαιώθηκε, πιθανότατα λόγω κακής επιδιόρθωσης GPS. Αυτό σήμαινε ότι “ο μπλε κύκλος κάλυπτε μια περιοχή που εκτείνεται σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές ιδιοκτησίες και τμήματα τεσσάρων διαφορετικών οικοπέδων” σύμφωνα με μια καταγγελία που υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα. H Johnson μήνυσε το αστυνομικό τμήμα του Ντένβερ για το περιστατικό.

    Αφού έλαβε ένα ένταλμα έρευνας και την ομάδα SWAT, η αστυνομία μπήκε στο σπίτι της Johnson, έσπασε αντικείμενα, ακόμη άνοιξε τρύπες στην οροφή της για να ψάξει για αντικείμενα που απλά δεν υπήρχαν.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.