Κώδικας του macOS Sierra δείχνει ARM chips σε Mac

0
112

macos-sierra-auto-unlock-teaser-002

Μπορεί η Apple να δουλεύει πάνω στα επόμενης γενιάς Mac που θα έχουν έναν δικό της ως προς τον σχεδιασμό επεξεργαστή; Η απάντηση είναι πως ίσως ναι αν κάποιος δει καλύτερα των κώδικα του macOS Sierra όπως έκαναν πρώτοι οι TechTastic.nl.

Είναι πολύ περίεργο σε αυτό το σημείο ότι η Apple θα πρόσθετε υποστήριξη μιας ARM τεχνολογίας στο νέο της λογισμικό για Mac.

Όπως ίσως γνωρίζετε όλα τα Mac από το 2005 και έπειτα μας έρχονται με Intel επεξεργαστές. To γεγονός ότι η Apple για πρώτη φορά σε κώδικα του λογισμικού της εμφανίζει υποστήριξη ARM επεξεργαστών ίσως σημαίνει πως ακόμη και φέτος για πρώτη φορά μπορεί να έχουμε έναν ARM Mac στο εμπόριο.

Σε ότι αφορά τους προγραμματιστές το TechTastic.nl αναφέρει πως με αυτή την αλλαγή δεν θα χρειαστεί να γράψουν κώδικα εκ νέου για τις εφαρμογές τους κάτι ιδιαίτερα σημαντικό αν τελικά η Apple αποφασίσει να κάνει αυτή την μεγάλη μετάβαση.

macos-sierra-kernel-arm-strings

Η ιδέα ενός ARM Mac πάει πίσω το 2012 όταν πρώτο το Bloomberg υποστήριξε πως η Apple δούλευε πάνω σε μια ιδέα αντικατάστασης των Intel επεξεργαστών στα Mac της με δικού της σχεδιασμού A-series chips όπως έχουν τα iPhone και iPad.

Μπορεί λοιπόν αν είμαστε κοντά σε μια πολύ μεγάλη αλλαγή στην γραμμή των Mac που για πρώτη φορά ίσως έρθουν με έναν σχεδιασμένο από την Apple ARM επεξεργαστή που αυτόματα θα σημαίνει καλύτερες επιδόσεις τόσο στο λειτουργικό κομμάτι όσο και στην αυτονομία των υπολογιστών αυτών.

Σχολιασμός στο φόρουμ