20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Κάποιοι προμηθευτές της Apple κατεβάζουν ρολά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης στην Κίνα

    Κάποιοι από τους προμηθευτές της Apple σταματάνε την λειτουργία των εργοστασίων τους εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης της χώρας όπου η κυβέρνηση της παίρνει και νέα αυστηρά μέτρα. Αυτό έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά της κυκλοφορία της iPhone 13 σειράς στην αγοράς με την Apple να ήθελε η παραγωγική της αλυσίδα να λειτουργεί όσο πιο ομαλά γίνεται αυτή την περίοδο.

    Σύμφωνα με την αναφορά του Nikkei, ένας από τους προμηθευτές της Apple σταμάτησε τελείως την παραγωγή του και δεν θα επιστρέψει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    “Η Eson Precision Engineering, συνεργάτης της Foxconn – ο μεγαλύτερος συναρμολογητής iPhone στον κόσμο – την Κυριακή σταμάτησε την παραγωγή του και η παύση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή ως απάντηση στα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της χώρας για την χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις βιομηχανικές μονάδες”

    Ένας άλλος προμηθευτής η Unimicron Technology και αυτός με την σειρά τους σταμάτησε την παραγωγή σε δύο πόλεις μέχρι το τέλος του μήνα. Έχει ως πλάνο να αυξήσει την παραγωγική γραμμή σε άλλα εργοστάσια ώστε να μειώσει τα προβλήματα αυτά που δημιουργούνται στην παραγωγή.

    Τα καλά νέα για την Apple είναι πως το άλλο μεγάλο όνομα στην παραγωγική της αλυσίδα η Pegatron αναφέρει πως δεν έχει επηρεαστεί ακόμη από αυτά τα νέα μέτρα.

    Το ζήτημα προκύπτει από την αύξηση των τιμών φυσικού αερίου και άνθρακα, με την κυβέρνηση να επιθυμεί επίσης να μειώσει την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται, σύμφωνα με την έκθεση.

    Όλα τα παραπάνω δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέπειες θα έχουν στα πλάνα παραγωγής της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.