Tuesday, November 24, 2020

Θα θέλαμε τέτοια προ βιντεοσκοπημένα WWDC Keynote κάθε χρόνο αλλά μάλλον δεν θα τα έχουμε

To χθεσινό WWDC Keynote ήταν κάτι τελείως διαφορετικό και πρωτόγνωρο ειδικά σε σύγκριση με τα τυπικά ζωντανά event της Apple. Όχι μόνο από την άποψη πως δεν υπήρχε κοινό σε αυτό αλλά από το γεγονός ότι κάθε παρουσίαση ήταν προ βιντεοσκοπημένη.

Σίγουρα αυτοί που θέλουν να παραβρίσκονται σε αυτά τα event θα αισθάνθηκαν πως έχασαν μέρος της εμπειρίας αλλά για τους περισσότερους από εμάς που το βλέπουμε με την μορφή streaming το χθεσινό keynote μέσα στην διαφορετικότητα του προσωπικά μας άρεσε πάρα πολύ.

Αρχικά είχε μια μοναδική ορμή και συνοχή. Τα WWDC Keynotes κάποιες φορές και εξαιτίας του όγκου των πληροφοριών τραβάνε περισσότερο από όσο θα θέλαμε χωρίς να κουραστούμε. Χθες όλα είχαν μια τέτοια ταχύτητα που έκαναν τα πάντα ξεκούραστα για τον θεατή.

Σίγουρα επίσης στην Apple για κάθε live event έχουν μια σειρά από πρόβες τόσο για το σύνολο αυτών των event όσο και για τον κάθε ομιλητή ξεχωριστά. Έχοντας όμως τα πάντα προ βιντεοσκοπημένα δίνει την δυνατότητα στην Apple να καθίσει και να δει ολόκληρο το event πριν το δώσει σε streaming και έτσι να έχει και τις παρατηρήσεις πολλαπλών ανθρώπων πάνω σε αυτό για αλλαγές επί του συνόλου. Αν κάποια λοιπόν παρουσίαση είναι αργή ή πολύ γρήγορη μπορεί εύκολα να το διορθώσει πριν φτάσει αυτή σε όλους εμάς.

Επίσης η έλλειψη επιφωνημάτων και χειροκροτημάτων. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο κάνει ένα event λιγότερο συναρπαστικό. Προσωπικά θεωρούμε πως όχι τόσο μιας και τα χειροκροτήματα έχουν και την τάση να αλλάζουν τον ρυθμό και την ορμή μιας παρουσιάσης κάποιες φορές προς το καλύτερο ή και προς το χειρότερο όμως.

Ακόμη το χθεσινό event αισθητικά και οπτικά ήταν πανέμορφο. Δεν είχαμε μια σκηνή όπου οι ομιλητές ανέβαιναν πάνω αλλά διαφορετικά set ups για κάθε παρουσίαση και σίγουρα αυτό σε συνδυασμό με τις περισσότερες γωνίες της κάμερας δίνουν έναν άριστο αποτέλεσμα στους θεατές που το παρακολουθούν από το σπίτι ή το γραφείο τους.

Τέλος η Apple με αυτόν τον τρόπο μπόρεσε να δώσει την αναμετάδοση αυτού του Keynote ακαριαία και με bookmarks που επέτρεπαν στο θεατή να διαλέξει με ακρίβεια ποια ενότητα ήθελε να παρακολουθήσει.

WWDCC keynote replay – bookmarks

Σε Keynote λοιπόν όπως αυτά του WWDC αλλά και κάποιες φορές του iPhone θα θέλαμε να ξαναδούμε μια παρόμοια προσπάθεια από την Apple.

Βέβαια δεν νομίζουμε πως θα γίνει εκ νέου και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες κάτι τέτοιο ξανά εκτός και αν η Apple εντόπισε όλα τα παραπάνω που αναφέραμε και διαβάσει τις κριτικές των περισσότερων από εμάς για την μορφή του χθεσινού keynote της.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

iPhone 12 internal wallpapers

Κάθε φορά που έχουμε μια νέα Apple συσκευή το iFixit εδώ και χρόνια λίγες μέρες μετά μας παρουσιάζει τον εσωτερικό της κόσμος μέσα από...

Τα προϊόντα τεχνολογίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τη Black Friday

Σε πρώτη ζήτηση για αγορές στη διάρκεια της φετινής Black Friday βρίσκονται - περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά στο παρελθόν - τα προϊόντα τεχνολογίας...

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 HomePod mini ως stereo Mac ηχεία και αυτό είναι...

Τώρα που το HomePod mini έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην αγορά μπορεί να σκέφτεστε κάτι πολύ απλό όπως και εμείς - Θα αποτελούσαν...

Φήμη: H Apple δεν θα κάνει συμβατά τα iPhone 6s και το πρώτο iPhone...

Μια νέα αναφορά θέλει την Apple να σταματάει την υποστήριξη λογισμικού για τα iPhone SE, iPhone 6s και iPhone 6s Plus του χρόνου όταν...

O Craig Federighi αναφέρει πως τα Windows μπορούν να τρέξουν κανονικά στα M1 Macs...

Αν και η αρχική μετάβαση στο Apple Silicon είναι εντυπωσιακά ομαλή για τα πρώτα M1 Macs, ένα μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και έχει να κάνει...

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple αναφέρουν πως το AR έχει μια τεράστια δυναμική στις...

Η Apple συνέχισε να εστιάζει και φέτος στην επαυξημένη πραγματικότητα προσθέτοντας τους LiDAR scanners στα iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max και iPad...