13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Microsoft “πολύ κοντά” στην public preview των xCloud games για iPhones και iPads

    Η Microsoft έπρεπε να εγκαταλείψει τα αρχικά της σχέδια για την έλευση των xCloud games σε iPhones και iPads μέσω μιας iOS εφαρμογή αλλά είναι πλέον πολύ κοντά να δώσει ένα πρώτο public preview στην web-based λύση για αυτό τον σκοπό.

    Το project αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με την iOS Xbox εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε stream παιχνιδιών που σας ανήκουν από το δικό σας Xbox στο τηλέφωνο. Η xCloud υπηρεσία σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε stream τίτλους παιχνιδιών απευθείας από τους servers της Microsoft.

    Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ήδη δοκιμάζουν αυτή την υπηρεσία με μια public preview να είναι πλέον πολύ κοντά….

    Το αρχικό πλάνο της Microsoft ήταν η δημιουργία μιας iOS εφαρμογής για αυτό τον σκοπό και έτσι δημιούργησε σχεδόν πριν από έναν χρόνο και μια TestFlight έκδοση της διαθέσιμη.

    Η δοκιμαστική αυτή εφαρμογή ήταν πολλά υποσχόμενη αλλά εν συνεχεία στην μέση μπήκαν οι αυστηροί κανόνες του App Store της Apple και έτσι δεν έγινε ποτέ διαθέσιμη. Η Apple ήθελε κάθε ένα από τα 3,500 παιχνίδια της xCloud υπηρεσίας να είναι διαθέσιμη και μεμονωμένα στο App Store.

    Η Microsoft εξέφρασε την απογοήτευση της για την απόφαση της Apple να μην κυκλοφορήσει αυτή την εφαρμογή της αλλά δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και έτσι βρέθηκε η εναλλακτική μιας web based μεθοδολογίας στην οποία οι τίτλοι παίζονται μέσω του πλοηγού της συσκευής.

    Το The Verge επιβεβαιώνει λοιπόν πως η Microsoft είναι πολύ κοντά στο να κυκλοφορήσει την πρώτη public preview της xCloud υπηρεσίας.

    Η xCloud στο web αυτή την στιγμή είναι συμβατή μόνο με τον Chrome αλλά αναμένεται πως σύντομα θα έρθει υποστήριξη και για τον Safari πλοηγό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.