Η Microsoft λέει ότι κερδίζει τον νέο πόλεμο της απέναντι στα Macs

0
229

Surface-Studio-780x439

Η απόφαση της Microsoft να ξεκινήσει ένα νέο πόλεμο στα Macs παρουσιάζοντας premium Windows PCs φαίνεται πως αποδίδει σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία. Χάρη σε συσκευές όπως τα Surface Book και Surface Studio η Microsoft φέρετε να κερδίζει μερίδιο αγοράς από την Apple το τελευταίο τρίμηνο.

Για χρόνια τα Windows desktops και notebooks ήταν και παρουσιαζόντουσαν στην αγορά ως μια οικονομική εναλλακτική απέναντι στα πολύ ακριβά Macs. Οι κατασκευαστές PC εστιάζαν σε πιο οικονομικά μηχανήματα από πλαστικό και πανομοιότυπο σχεδιασμό σε κάθε έκδοση τους.

Αυτό πλέον δεν ισχύει με την Microsoft να προσφέρει στο κοινό τα Surface Pro και Surface Book – 2 συσκευές με μοναδικό σχεδιασμό, αποδόσεις και λειτουργικότητα ενώ παράλληλα και άλλοι κατασκευαστές όπως οι HP, Dell, Asus κάνουν κάτι παρόμοιο.

Πλέον κάποιος μπορεί να αγοράσει μια Windows συσκευή που είναι το ίδιο ελαφριά και όμορφη όσο ένα MacBook ή MacBook Pro και πολλές φορές μάλιστα και πιο ισχυρό ως μηχάνημα. Επίσης έχουμε την οθόνη αφής και την ικανότητα να χρησιμοποιηθούν και ως tablets.

Πέρυσι η Microsoft παρουσίασε και το Surface Studio – ένα iMac σε εμφάνιση μηχάνημα, ακριβό και μάλιστα στα $2,999, που κέρδισε όμως τις εντυπώσεις και ώθησε τις πωλήσεις της εταιρείας χάρη στον μοναδικό σχεδιασμό του και την οθόνη αφής που προσφέρει.

Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν η Microsoft αναφέρει πως αυτά τα μηχανήματα πλέον κλέβουν μερίδιο αγοράς από την Apple.