21.2 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η iOS 14 προσθέτει νέο χαρακτηριστικό φόρτισης των AirPods για την μείωση της καταπόνησης της μπαταρίας τους

    Η Apple συνεχίζει να επεκτείνει τις λειτουργίες σωστής φόρτισης για τις συσκευές της. Με την iOS 14 η εταιρεία αναφέρει πως τα AirPods θα “μάθουν” την ρουτίνα φόρτισης τους από εσάς και θα περιμένουν για φόρτιση άνω του 80% μέχρι να χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσετε.

    Ο σκοπός αυτού του χαρακτηριστικού είναι να μειωθεί η καταπόνηση της μπαταρίας τους και να δοθεί έτσι μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αυτής.

    Optimized Battery Charging Enabled: To reduce battery aging, AirPods learn from your daily charging routine so they can wait to finish charging past 80% until you need to use them.

    Το παραπάνω σημαίνει πως η iOS 14 θα μάθει το πως και πότε φορτίζετε τα AirPods και θα περιμένει μέχρι την στιγμή που πιστεύει πως θα είστε έτοιμοι να τα βγάλετε από την φόρτιση τους για τα φέρει στο 100% αυτής.

    Η Apple έχει δώσει μια σειρά από διαφορετικά χαρακτηριστικά διαχείρισης της μπαταρίας σε διαφορετικές πλατφόρμες της τα τελευταία χρόνια. Στο iPhone η Apple επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διαχείριση της υγείας της μπαταρίας και να απενεργοποιήσουν το λεγόμενο “throttling” που προέρχεται από μειωμένες αποδόσεις σε αυτή. Επίσης στην iOS 13 έχουμε ακόμη ένα χαρακτηριστικό που έχει ως στόχο να μειώνει τον χρόνο που η μπαταρία μένει φορτισμένη σε κατάσταση φόρτισης ενώ έχει ήδη φτάσει στο 100%.

    Στο Mac με την έλευση του macOS Catalina 10.15.5 είχαμε κάτι αντίστοιχο για το MacBook και για τους χρήστες που συνδέουν το MacBook τους μόνιμα στο ρεύμα. Σε αυτή την περίπτωση το χαρακτηριστικό αυτό ενεργοποιείται και εμποδίζει την μπαταρία από το να φτάσει στο 100% της φόρτισης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.