20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Intel ψάχνει να “αντιγράψει” τη διαδικασία κατασκευής του M1 με τους ‘Meteor Lake’ επεξεργαστές

    Η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής των CPU “Meteor Lake” 14ης γενιάς, τουλάχιστον εν μέρει χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 5nm της TSMC για να αντιγράψει με έναν τρόπο τη σειρά τσιπ M1 της Apple, σύμφωνα με το DigiTimes.

    Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, τα τσιπ Meteor Lake της Intel θα είναι ο πρώτος σχεδιασμός πολλαπλών chiplet που θα ενσωματώσει έναν επεξεργαστή εφαρμογών, μονάδα επεξεργασίας γραφικών και τσιπ σύνδεσης σε ένα μόνο προηγμένο πακέτο Intel Foveros.

    Η Intel αρχικά είπε ότι οι CPU της γενιάς αυτής θα κατασκευαστούν με τη δική τους διαδικασία 7nm, την οποία ονομάζει “Intel 4”. Στην πιο πρόσφατη κλήση κερδών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger δήλωσε ότι οι Meteor Lake θα είναι το πρώτο προϊόν Intel που κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το Intel 4 και ότι τα πρωτότυπα αυτών των επεξεργαστών είχαν ήδη ξεκινήσει με επιτυχία σε λογισμικά όπως Windows, Chrome και το Linux.

    Τώρα, πηγές που μιλούν στο DigiTimes ισχυρίζονται ότι η Intel εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει παραγγελίες για αυτούς τους επεξεργαστές με την TSMC, τον μοναδικό προμηθευτή τσιπ της Apple. Αντί να βασίζονται μοναδικά στη διαδικασία 7nm της Intel, τα μπλοκ τσιπ Meteor Lake θα συνάπτονταν για να κατασκευαστούν με τη διαδικασία 5nm της TSMC, ακριβώς όπως τα τσιπ M1 της Apple για το Mac. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση θα βοηθήσει στην αποφυγή καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα παραγωγής της συγκεκριμένης γενιάς επεξεργαστών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.