Η Google προσθέτει ακόμη ενα καρφί στο φέρετρο του Adobe Flash

0
432

flash_is_dead

Είναι γνωστό ότι η Apple είχε  εξαπολύσει ένα άγριο πόλεμο εναντίον του flash από τότε που έκανε το ντεμπούτο του το iPhone μιας και ο Steve Jobs στην κυριολεξία το μισούσε ειδικά μιας και χρησιμοποιούσε υπερβολικά πολλούς πόρους στις κινητές συσκευές. Επτά χρόνια στη μάχη με την Apple να κρατάει ακλόνητη αρνητική στάση στο εν λόγω θέμα, η Google προσθέτει ακόμα ένα πλήγμα  στην εξασθένηση του περιεχομένου flash για κινητά , που αφορούν αποτελέσματα αναζήτησης,  με μια προειδοποίηση ότι οι ιστοσελίδες δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν  σωστά.

Οι ιστοσελίδες με περιεχόμενο flash έχουν μια κοινή ενόχληση για τους χρήστες κινητών που συχνά βλέπουν μόνο μια κενή σελίδα κατά την τοποθέτηση, ή βλέπουν μεγάλα κομμάτια του περιεχομένου που λείπουν από μια σελίδα, αλλά τώρα η Google θέλει να βοηθήσει να παρακάμψουμε αυτές τις απογοητεύσεις, αποφεύγοντας την χρήση flash όποτε είναι δυνατόν.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε   ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό στον αλγόριθμο του που μπορεί να  ανιχνεύει τις σελίδες που χρησιμοποιούν το flash έτσι ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα μας εξυπηρετήσει σωστά  αυτό το site σε ερωτήματα αναζήτησης. Ως αποτέλεσμα, οι iOS και Android συσκευές από εδώ και μπρος θα βλέπουν  μια προειδοποίηση για ορισμένες ιστοσελίδες, η οποία θα δηλώνει ότι  χρησιμοποιείται  flash και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά  στη συσκευή σας.

Οι  iOS συσκευές  δεν υποστήριξαν ποτέ το flash από την εισαγωγή του το 2007, ενώ η Google υποχώρησε και αυτή τελικά  και σταμάτησε την υποστήριξη flash με τις εκδόσεις Android 4.1 και άνω.

[Credit to] – Jimakris

Σχολιασμός στο φόρουμ