20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Google ισχυρίζεται ότι η Apple ακολουθεί το προβάδισμά της στην καινοτομία στα smartphones: «Το θεωρούμε ως κομπλιμέντο»

    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκδήλωσης της Google, η εταιρεία έκανε πολλές αναφορές στην Apple και τα iPhone 14, iOS 16 και την απροθυμία της Apple να υιοθετήσει μια υποστήριξη για μηνύματα RCS.

    Η Google διοργάνωσε χθες μια εκδήλωση όπου ανακοίνωσε τα Pixel Watch, Pixel 7 και Pixel 7 Pro και πρόσφερε νέες λεπτομέρειες για το Pixel Tablet. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ορισμένοι παρουσιαστές δεν μπορούσαν παρά να κάνουν μερικές αναφορές στην Apple και να σχολιάσουν με καυστικό τρόπο δηλώσεις της Apple.

    «Η Pixel ήταν πάντα ηγέτης στην καινοτομία των smartphone», δήλωσε ο Brian Rakowski, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Google, μιλώντας για τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro. “Το λαμβάνουμε ως κομπλιμέντο όταν άλλοι στον κλάδο ακολουθούν το παράδειγμά μας, όπως η πάντα ανοιχτή οθόνη, τοποθετώντας χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στην οθόνη κλειδώματος”, συνέχισε ο Rakowski, αναφερόμενος στις Ζωντανές Δραστηριότητες στο ‌iOS 16‌ και στο iPhone 14.

    “Παρουσιάσαμε το Car Crash Detection πριν από τρία χρόνια μαζί με άλλους σημαντικούς τρόπους για να σας κρατήσουμε ασφαλείς, όπως ο έλεγχος ασφαλείας και η κοινή χρήση έκτακτης ανάγκης”, δήλωσε ο Rakowski κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τον περασμένο μήνα, η Apple παρουσίασε το Car Crash Detection με τα iPhone 14‌, iPhone 14 Pro και τα πιο πρόσφατα μοντέλα Apple Watch, και το iOS 16 φέρνει τον Έλεγχο Ασφαλείας στους χρήστες για τη δική τους προσωπική ασφάλεια. «Είναι ένα εκπληκτικό ιστορικό πρωτοποριακών χαρακτηριστικών που ήταν για πρώτη φορά στο Pixel», κατέληξε ο Rakowski.

    Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία έντασης μεταξύ της Apple και της Google είναι η άρνηση της Apple να υιοθετήσει την υποστήριξη ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, το πιο πρόσφατο και όλο και πιο κοινό πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων. Η Apple συνεχίζει να περιορίζει την ανταλλαγή μηνυμάτων στις συσκευές της μόνο στο πρότυπο SMS και στο iMessage, παρά τις δημόσιες εκκλήσεις από την Google να υιοθετήσει το RCS. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, απάντησε σε αυτές τις κλήσεις λέγοντας ότι δεν είναι κάτι που ζητούν από την εταιρεία οι χρήστες της Apple.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της η Google άσκησε για άλλη μια φορά πίεση στην Apple να αλλάξει πορεία. “Το RCS είναι το σύγχρονο βιομηχανικό πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων και έχει ήδη υιοθετηθεί από το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου. Ελπίζουμε κάθε κατασκευαστής συσκευών να λάβει το μήνυμα και να υιοθετήσει το RCS, κάνοντας τα γραπτά μηνύματα καλύτερα για κάθε χρήστη smartphone.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.