20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Google επικρίνει ξανά την Apple επειδή δεν υιοθέτησε την εφαρμογή RCS for Messages: «Τα μηνύματα τους έχουν κολλήσει στη δεκαετία του 1990»

    Η Google συνεχίζει την προσπάθειά της να πείσει την Apple να υιοθετήσει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, δημοσιεύοντας μια νέα ανάρτηση ιστολογίου “είναι η ώρα για RCS”. Ένα πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το τρέχον πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων SMS, το οποίο προωθείται σε μεγάλο βαθμό από την Google, το RCS ή το Rich Communication Services.

    Παρέχει υποστήριξη για φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, ηχητικά μηνύματα και μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων, ενώ προσθέτει βελτιωμένη κρυπτογράφηση, αντιδράσεις emoji μεταξύ πλατφορμών και πιο αξιόπιστες ομαδικές συνομιλίες σε διαφορετικές συσκευές. Η Google πιέζει την Apple να υιοθετήσει το RCS για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, αλλά μέχρι στιγμής, η Apple δεν κουνιέται από την θέση της.

    Η νέα ανάρτηση ιστολογίου της Google επισημαίνει ότι αυτή την εβδομάδα σηματοδοτεί την 30ή επέτειο του προτύπου ανταλλαγής μηνυμάτων SMS, καθώς το πρώτο μήνυμα SMS εστάλη στις 3 Δεκεμβρίου 1992. Η Google υποστηρίζει ότι είναι ώρα για ενημέρωση, τονίζοντας στην Apple ότι “σέρνει τα πόδια της. “

    Η Google επισημαίνει ότι με το RCS, θα είναι διαθέσιμα κρυπτογραφημένα μηνύματα από άκρο σε άκρο μεταξύ πλατφορμών. Λειτουργίες όπως ενδείξεις πληκτρολόγησης σε πραγματικό χρόνο, αποδείξεις ανάγνωσης, φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ποιότητας και περισσότερος έλεγχος στις ομαδικές συνομιλίες θα ήταν στάνταρ τόσο για iPhone όσο και για τηλέφωνα Android.

    Όλες οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές έχουν εφαρμόσει υποστήριξη RCS, συμπεριλαμβανομένων των AT&T, Verizon, T-Mobile, Motorola, Nokia, OnePlus, Samsung, Sony και άλλων. Η Apple συνεχίζει να είναι η μόνη και η εταιρεία δεν έχει μέχρι στιγμής αναγνωρίσει τις προσπάθειες της Google να προωθήσει την υιοθέτηση του RCS.

    Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το εάν η Apple έχει σκεφτεί να υποστηρίξει το RCS, ούτε πότε μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η υποστήριξη. Σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, είπε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα. «Δεν ακούω τους χρήστες μας να ζητούν να βάλουμε πολλή ενέργεια σε αυτό σε αυτό το σημείο», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Cook πρότεινε περαιτέρω μια αναβάθμιση σε iPhone σε έναν δημοσιογράφο που ανέφερε ότι είχε πρόβλημα να στείλει φωτογραφίες στη μητέρα του που χρησιμοποιεί τηλέφωνο Android. «Αγόρασε στη μαμά σου ένα iPhone», είπε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.