20.9 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Η Foxconn ίσως σχεδιάζει νέο εργοστάσιο παραγωγής iPhone στην Ινδία.

    Εδώ και χρόνια η κυβέρνηση της Ινδίας έχει απαγορεύσει στην Apple το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής καθώς η τελευταία δεν παράγει κάποιο προϊόν στην χώρα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σύντομα, βάση μιας φήμης που κυκλοφορεί και αναφέρει ότι η Foxconn πήρε την έγκριση για να ανοίξει ένα iPhone-εργοστάσιο στην Maharashtra που βρίσκεται στα δυτικά της χώρας με πρωτεύουσα το Mumbai. To εργοστάσιο μπορεί να επιδοτηθεί από την κυβέρνηση στα πλαίσια προγράμματος προσέλκυσης νέων επενδύσεων στην χώρα.

    Αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα είναι μια win-win-win κατάσταση για την Ινδία, την Apple και την Foxconn. Η Ινδική κυβέρνηση θα δημιουργήσει νέες χιλιάδες θέσεις εργασίας, η Foxconn θα κερδίσει ευνοϊκούς όρους για την κατασκευή του εργοστασίου και η Apple θα μπορεί πλέον να πωλεί επίσημα τα προϊόντα της στην 2η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου,

    “Η Ινδία έχει τα περισσότερα κινητά στον κόσμο αλλά μόλις το 7% αυτών κατασκευάζονται στην χώρα. Τα υπόλοιπα εισάγονται”, δήλωσε ο  πρωθυπουργός του κρατιδίου της Maharashtra Devendra Fadnavis.

    Αν και ήδη το πρόγραμμα της Ινδικής κυβέρνησης ” Κατασκευασμένο στην Ινδία” βασίζεται στο να προσελκύσει σημαντικούς παίκτες παραγωγής τεχνολογικών προϊόντων, δεν χωρά αμφιβολία ότι η Apple είναι το απόλυτο δέλεαρ για την χώρα. Πρόσφατα μάλιστα, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Ινδίας, Ravi Shankar Prasad, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Apple για την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Ινδία και άσκησε πίεση ώστε η Apple να επενδύσει σε εγκαταστάσεις R&D στην χώρα όπως  έχει κάνει στην Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και στο Ισραήλ.

    Μετά την Κίνα (και τις τεράστιες πωλήσεις που ήδη γράφει η Apple εκεί), η Ινδία είναι μια πολύ μεγάλη και καλή προοπτική για την Apple, λόγω τόσο του πληθυσμού της όσο και την προοπτική για οικονομική ανάπτυξη που έχει. Η εταιρεία έχει δει τα έσοδά της να 10πλασιάζονται τα τελευταία 4 χρόνια στην Ινδία και έχει σαν αποτέλεσμα την θεαματική μείωση του χρόνου που χρειάζεται για να γίνουν διαθέσιμα τα προϊόντα της στην Ινδική αγορά. Για παράδειγμα το iPhone 6 έφτασε μετά από 28 μέρες μετά το λανσάρισμα του στις ΗΠΑ σε αντίθεση με το iPhone 4 που είχε χρειαστεί 337 μέρες….

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles