18 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Corning φέρνει το Gorilla Glass Victus που μπορεί να επιβιώσει από πτώσεις 2 μέτρων

    Η Corning μόλις παρουσίασε το Gorila Glass Victus, τονίζοντας πως πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση για την αντοχή στις γρατσουνίες και στις πτώσεις της οικογένειας Gorilla Glass που έχει στην αγορά.

    Ο διάδοχος του Gorilla Glass 6 έρχεται με σκοπό την βελτίωση στην αντοχή στις πτώσεις με την εταιρεία να αναφέρει αντίσταση σε πτώσεις από 2 μέτρα σε σκληρή επιφάνεια. Επίσης είναι 2 φορές πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές από τον προκάτοχο του. Η εταιρεία στέκεται παράλληλα και στα 2 αυτά σημεία φέτος αντί να εστιάζει στο ένα από τα δύο όπως έκανε παλαιότερα.

    Ο John Bayne, senior vice president και general manager της Corning Mobile Consumer Electronics ανέφερε:

    “Συσκευές που πέφτουν οδηγούν σε σπασμένες συσκευές αλλά έχουμε δημιουργήσει καλύτερο γυαλιά με τα κινητά να έχουν επιβιώσει περισσότερες πτώσεις και μεγαλύτερη αντίσταση στις γρατσουνιές που και αυτές μπορεί να επηρεάσουν την χρήση αυτών. Αντί όπως τις προηγούμενες φορές να εστιάσουμε σε ένα στόχο κάνοντας την νεότερη έκδοση είτε πιο ανθεκτική στις πτώσεις ή στις γρατσουνιές φέτος εστιάζουμε και στα δύο και έτσι έχουμε την δημιουργία του Gorilla Glass Victus.”

    H Corning αναφέρει πως η Samsung θα υιοθετήσει το Gorilla Glass Victus στο άμεσο μέλλον κάτι το οποίο σημαίνει ότι μάλλον θα κάνει το ντεμπούτο του με στο Galaxy Note 20 που θα γίνει διαθέσιμο στις 5 Αυγούστου.

    Το Gorilla Glass τυπικά χρησιμοποιείται στις περισσότερες ναυαρχίδες μέσα σε αυτές και το iPhone. H Apple μάλιστα είναι γνωστό πως έχει βοηθήσει και επενδυτικά την Corning.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.