13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple χρειάστηκε 3 χρόνια για να σταματήσει κάθε επαφή με προμηθευτή που χρησιμοποιούσε παιδιά στο εργοστάσιο του

    Όπως αναφέρει το The Information, η Apple εμφανίζει καθυστερήσεις στο να ακυρώνει συνεργασίες με προμηθευτές της που παραβιάζουν κανόνες εργασίες. Το παράδειγμα του δημοσιεύματος τονίζει πως η Apple χρειάστηκε 3 ολόκληρα χρόνια για να σταματήσει να συνεργάζεται με προμηθευτή της που βρέθηκε περισσότερο από μια φορές να χρησιμοποιεί ανήλικους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του.

    Η Apple ανακάλυψε πως η Suyin Electronics, μια εταιρεία που κατασκευάζει θύρες για τα MacBooks, είχε προσλάβει δύο 15 χρονών παιδιά στο εργοστάσιο της.

    “Πριν 7 χρόνια η Apple έκανε μια απρόσμενη ανακάλυψη: Μέσα στους εργαζομένους σε ένα εργοστάσιο στην Κίνα που κατασκευάζει τις περισσότερες από τις θύρες που χρησιμοποιούν τα MacBooks βρισκόντουσαν δύο 15χρονα παιδιά. Η Apple είπε στον προμηθευτή αυτό, Suyin Electronics, πως δεν θα έκανε άλλα σύμφωνα συνεργασίας μαζί τους αν δεν ενίσχυε τους ελέγχους στους εργαζομένους της επιβεβαιώνοντας πως κανένας τους δεν ήταν κάτω από 16 χρονών.”

    Παρά το γεγονός πως η Suyin ανέφερε πως θα σταματούσε άμεσα αυτές τις πρακτικές 3 μήνες μετά σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της Apple βρέθηκε πως περισσότερα ανήλικα παιδιά δουλεύανε στο εργοστάσιο της. Αν και η Apple σταμάτησε να έχει συμβόλαια με τον προμηθευτή αυτό χρειάστηκαν 3 χρόνια ώστε να σταματήσει να έχει οποιαδήποτε σχέση συνεργασίας μαζί του.

    Πρώην εργαζόμενος ανέφερε πω η Apple χρειάστηκε όλο αυτό τον χρόνο μιας και της ήταν πολύ δύσκολο να βρει έναν άλλο προμηθευτή που θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την δουλειά και τον όγκο που χρειαζόταν η Apple.

    “H Apple αντιμετωπίζει προβλήματα με την άμεση αφαίρεση προμηθευτών από την παραγωγική της αλυσίδα αν αυτοί πιαστούν να παραβιάζουν κανόνες της. Δεν υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί προμηθευτές που μπορούν εύκολα να αναλάβουν τον όγκο που απαιτεί η εταιρεία. Νέοι προμηθευτές μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να φτάσουν τα στάνταρ που έχει η Apple σε ότι αφορά την ποιότητα και τον όγκο των παραγγελιών.”

    10 πρώην εργαζόμενοι της Apple που ήταν υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία της παραγωγικής αλυσίδας της Apple αναφέρουν πως η εταιρεία είναι διστακτική στο να αλλάζει προμηθευτές που αγνοούν τους κανόνες ασφαλείας και παραβιάζουν εργατικές νομοθεσίες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.