Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο iPod touch, αργότερα μέσα σ αυτόν τον χρόνο, σύμφωνα με το AppleInsider. Η αναφορά , επικαλούμενη μια πηγή γνώριμη  με τα σχέδια, ισχυρίζεται ότι το ανανεωμένο φορητό media player θα έχει πιθανόν ένα παρόμοιο σχέδιο όπως το σημερινό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει πάνω από δύο-και–μισό χρόνια πριν, και εικάζει ότι η συσκευή επόμενης γενιάς θα μπορούσε να έχει φωτογραφική μηχανή και βελτιωμένο επεξεργαστή.

ipod-touch-selection-hero-2014-250x255

 

Η Apple δεν έχει ανανεώσει  το iPod touch από τον Οκτώβριο του 2012, όταν η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων ενημερώθηκε με ένα εξαιρετικά λεπτό και πολύχρωμο σχεδιασμό, A5 επεξεργαστή και υποδοχή Lightning. Οι πωλήσεις του iPod παρήκμασαν εδώ και αρκετά χρόνια, ώστε να αποτελέσουν σε ένα μεγάλο βαθμό ασήμαντο μέρος της προϊοντικής γκάμας της Apple, η οποία και στηρίζεται από το iPhone, το iPad και Mac. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πωλήσεις του iPod σε τριμηνιαία αποτελέσματα  μετά την υποβολή εκθέσεων 2,9 εκατομμύρια μονάδων που πωλήθηκαν το 4ο τρίμηνο του 2014.

Η αναφορά  είναι εντελώς θεωρητική  σχετικά με τυχόν νέες δυνατότητες της επόμενης γενιάς iPod touch που θα μπορούσαν να έχουν, συμπεριλαμβανομένου ενός επεξεργαστή Α7 64-bit, αυξημένο χώρο αποθήκευσης, καθώς και βελτιωμένη κάμερα iSight και FaceTime κάμερες. Επιπλέον, θα ήταν λογικό για το νέο iPod touch να  υποστηρίζει  Apple Pay, η οποία θα απαιτήσει κλειδωθούν οι NFC δυνατότητες και ένα touch id scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων .

Εάν η αναφορά αποδειχθεί  ακριβής, η Apple θα μπορούσε να ανακοινώσει την επόμενη γενιά iPod toucH κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Iphone τον Σεπτέμβριο ή την  εκδήλωση του Ipad τον Οκτώβριο που συνήθως γίνονται  κάθε χρόνο. Είναι επίσης πιθανό ότι η Apple να  μπορεί ήσυχα να ενημερώνει το iPod touch μέσω δελτίου τύπου ή μέσω  ιστοσελίδας ενημέρωσης, δεδομένου ότι τα iPods δεν είναι πλέον τόσο σημαντικά για την Apple.

Σχολιασμός στο Forum