22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple φέρεται να αρνείται να αποδεχθεί την αύξηση της τιμής στην κατασκευή Chip της TSMC

    Η Apple φέρεται να αρνήθηκε να δεχτεί αύξηση τιμής από τον μοναδικό προμηθευτή chip της, την TSMC, σύμφωνα με την Economic Daily News.

    Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Apple, ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC, έχει απορρίψει τα σχέδια του προμηθευτή να αυξήσει τις τιμές των chip το επόμενο έτος. Η TSMC σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές της κατά έξι έως εννέα τοις εκατό, ανάλογα με τη διαδικασία κατασκευής.

    Τα τσιπ της TSMC ήταν ήδη περίπου 20 τοις εκατό πιο ακριβά σε σύγκριση με αυτά των άμεσων αντιπάλων της, αλλά τα μικρότερα χυτήρια έχουν αυξήσει τις τιμές τους τα τελευταία χρόνια λόγω υψηλότερου κόστους υλικών και υλικοτεχνικής υποστήριξης και η TSMC έχει δεσμευτεί για 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες επενδύσεις το επόμενο διάστημα και μέχρι τρία χρόνια από τώρα, και αυτό την κάνει να θέλει να αυξήσει τις τιμές της για να διατηρήσει το premium μοντέλο της και να μετακυλήσει πρόσθετο κόστος στους πελάτες.

    Η TSMC φέρεται επίσης πρόθυμη να σταματήσει τους πελάτες της από το να ακυρώνουν παραγγελίες και να παραγγέλνουν περισσότερα chip από αυτά που χρειάζονταν με την ελπίδα να εξασφαλίσει χώρο στη γραμμή παραγωγής και πρόσθετη υποστήριξη από συμβασιούχους κατασκευαστές τσιπ, κάτι που δυσκόλεψε την εταιρεία να κατανοήσει την πραγματική ζήτηση.

    Μετά από διαπραγματεύσεις, η Apple προφανώς αρνήθηκε να δεχτεί περαιτέρω αυξήσεις τιμών. Η TSMC κατασκευάζει όλα τα προσαρμοσμένα τσιπ πυριτίου της Apple, αλλά η Apple εκτιμάται ότι αποτελεί περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών εσόδων της TSMC, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες εξαρτώνται αρκετά η μία από την άλλη. Μια βελτίωση στις προοπτικές προσφοράς της βιομηχανίας ημιαγωγών παρά τον πληθωρισμό πιστεύεται ότι έχει σκληρύνει την άρνηση της Apple να συναινέσει στις αυξήσεις των τιμών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.