Saturday, July 27, 2024

Η Apple φέρεται να ανησυχεί «σοβαρά» για τις πωλήσεις του iPhone 14 Plus, προσπαθώντας να επαναξιολογήσει τη σειρά iPhone 15

Η Apple φέρεται να ανησυχεί «σοβαρά» για την απόδοση πωλήσεων του iPhone 14 Plus, της παραλλαγής 6,7 ιντσών που δεν είναι Pro της σειράς iPhone 14‌. Ως αποτέλεσμα, εξετάζει τρόπους να αξιολογήσει εκ νέου τη σειρά iPhone της για το επόμενο έτος.

Η Apple φέρεται να ανησυχεί «σοβαρά» για τις πωλήσεις του iPhone 14 Plus, προσπαθώντας να επαναξιολογήσει τη σειρά iPhone 15

Το iPhone 14 Plus είναι η νεότερη προσθήκη στη σειρά iPhone και αντικαθιστά το mini των 5,4 ιντσών. Το iPhone 14 Plus διαθέτει την ίδια σχεδίαση, κάμερες και απόδοση με το τυπικό iPhone 14, αλλά με μεγαλύτερη οθόνη και μπαταρία. Σύμφωνα με μια ανάρτηση του yeux1122 στο Naver, ο οποίος έχει κοινοποιήσει τόσο ακριβείς όσο και ανακριβείς πληροφορίες στο παρελθόν, η Apple σκέφτεται τρόπους για να επανεκτιμήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα pro και τα μη pro iPhone για το iPhone 15.

Η ανάρτηση περιγράφει δύο πιθανές στρατηγικές που φέρεται να εξετάζονται στην Apple, με την πρώτη να είναι η περαιτέρω διαφοροποίηση των pro και μη pro iPhones, κάτι που είχε προηγουμένως φημολογηθεί από τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo. Δεύτερον, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της τιμής του μοντέλου Plus της σειράς, η οποία ξεκινά από 899 δολάρια, σύμφωνα με την ανάρτηση, η οποία επικαλείται πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας και του κλάδου. Η μείωση της τιμής του μοντέλου Plus σημαίνει ότι το τυπικό iPhone, το οποίο ξεκινά από $799, θα μπορούσε επίσης να δει μείωση τιμής εκτός εάν η Apple θέλει να μειώσει το χάσμα τιμών μεταξύ των δύο μοντέλων.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει αλλάξει και επανεκτιμήσει τη σειρά iPhone της μερικές φορές. Ξεκινώντας με τα iPhone 6 και ‌iPhone 6 Plus, η Apple άρχισε να προσφέρει iPhone μικρού και μεγάλου μεγέθους προτού διακλαδώσει και προσφέρει τέσσερα μοντέλα, δύο τυπικά και δύο μοντέλα high-end, με διαφορετικά υλικά, χρώματα και χαρακτηριστικά κάμερας. Ξεκινώντας με το iPhone 13 Pro, για παράδειγμα, η Apple άρχισε να προσφέρει τα ίδια συστήματα κάμερας στα μοντέλα Pro 6,1 ιντσών και Pro Max 6,7 ιντσών, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όπου οι πιο προηγμένες λειτουργίες κάμερας προορίζονταν μόνο για το μεγαλύτερο iPhone.

Με το iPhone 14‌ και το iPhone 14 Pro, η Apple επέλεξε να προσφέρει δύο βασικά και δύο μοντέλα high-end με αντίστοιχα μεγέθη: δύο μοντέλα 6,1 ιντσών και δύο μοντέλα 6,7 ιντσών. Τόσο το iPhone 14 Pro‌ όσο και το iPhone 14 Pro‌ Max διαθέτουν τις ίδιες κάμερες και σχέδια, με τη μόνη διαφορά να είναι μια φυσικά μεγαλύτερη μπαταρία στο iPhone 14 Pro Max.

Το iPhone 15 απέχει ακόμα ένα χρόνο, επομένως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ποια στρατηγική θα χρησιμοποιήσει η Apple.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.