23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple προχώρησε σε αυστηρή απαγόρευση στον προμηθευτή της Pegatron εξαιτίας παραβιάσεων εργασίας σε μαθητές

    Ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple η Pegatron πιάστηκε να έχει κάνει μια σειρά παραβιάσεων εργασίας κάτι που αυτόματα δημιούργησε παραβίαση του συμβολαίου συνεργασίας. Η απάντηση της Apple ήταν άμεση προχωρώντας σε απαγόρευση όλων των νέων συμβολαίων με αυτόν τον προμηθευτή μέχρι να λυθούν οριστικά αυτά τα θέμα.

    Η Apple ανέφερε πως η Pegatron δεν παραβίασε με τις ενέργειες της του κανόνες της αλλά επίσης έχοντας γνώση αυτών προσπάθησε να κρύψει με κάθε δυνατό τρόπο την ύπαρξη τους.

    Το Bloomberg αναφέρει πως μαθητές δουλεύαν υπερωρίες και βράδια κάτι το οποίο είναι ενάντια στους κανόνες της Apple για την εργασία.

    “Η Apple σταμάτησε όλες τις συνεργασίες με τον iPhone συναρμολογητή της Pegatron μετά την αποκάλυψη για παραβιάσεις στον τομέα της εργασίας σε μαθητικά προγράμματα εργασίας που υπήρχαν στον προμηθευτή. Η Apple ανέφερε πως ανακάλυψε πριν μερικές εβδομάδες πως ο προμηθευτής αυτός χρησιμοποιούσε μαθητές σε εργασίες που είχαν να κάνουν με υπερωρίες καθώς και με εργασία το βράδυ κάτι που είναι ενάντια στο συμφωνητικό εργασίας. Οι εργαζόμενοι μάλιστα προσπάθησαν πάρα πολύ να καλύψουν αυτά τα περιστατικά.”

    Η πλευρά της Pegatron αναφέρει πως για όλη αυτή την κατάσταση έφταιγε ένας manager της εταιρείας που ήταν υπεύθυνος για αυτά το προγράμματα και ο οποίος απολύθηκε πλέον από την εταιρεία.

    Η απαγόρευση της Apple που έχει ενεργοποιηθεί δεν αφορά την τωρινή γραμμή παραγωγής αλλά όλα τα νέα συμβόλαια με την Pegatron.

    Κανείς δεν γνωρίζει πως ανακαλύφτηκε αυτό το συμβάν αλλά είναι γνωστό πως η Apple πολύ συχνά κάνει ελέγχους στους προμηθευτές της για τέτοια φαινόμενα και όχι μόνο.

    Η Pegatron είναι μετά την Foxconn από τους βασικούς προμηθευτές της Apple.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.