14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple προβαίνει σε προεπισκόπηση των νέων λειτουργιών ασφαλείας iMessage και Apple ID που θα κυκλοφορήσουν το 2023

    Εκτός από την επέκταση της κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο σε πολλές πρόσθετες κατηγορίες δεδομένων iCloud σε προαιρετική βάση, η Apple ανακοίνωσε επίσης σήμερα δύο άλλες νέες δυνατότητες ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία από απειλές για τα δεδομένα χρήστη στο cloud.

    Η Apple λέει ότι τα νέα iMessage Contact Key Verification και Security Keys για τις λειτουργίες Apple ID θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως στο iPhone και σε άλλες συσκευές το 2023.

    Η επαλήθευση κλειδιού επαφής iMessage επιτρέπει στους χρήστες που αντιμετωπίζουν «εξαιρετικές ψηφιακές απειλές», όπως δημοσιογράφους, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυβερνητικούς αξιωματούχους, να επαληθεύουν περαιτέρω ότι στέλνουν μηνύματα μόνο με τους ανθρώπους που σκοπεύουν. Σε συνομιλίες μεταξύ χρηστών που έχουν ενεργοποιήσει την επαλήθευση κλειδιού επαφής iMessage, οι χρήστες ειδοποιούνται εάν κάποιος επιτιθέμενος ή άλλος κακόβουλος παράγοντας που χρηματοδοτείται από το κράτος κατόρθωσε ποτέ να παραβιάσει τους διακομιστές cloud και να εισαγάγει τη δική του συσκευή για να κρυφακούει τη συνομιλία.

    Ως πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, οι χρήστες της επαλήθευσης κλειδιού επαφής iMessage μπορούν να συγκρίνουν έναν Κωδικό επαλήθευσης επαφής αυτοπροσώπως, στο FaceTime ή μέσω άλλης ασφαλούς κλήσης για να επαληθεύσουν περαιτέρω ότι επικοινωνούν μόνο με τον οποίο σκοπεύουν.

    Δεύτερον, τα Κλειδιά Ασφαλείας για το Apple ID θα δώσουν στους χρήστες την επιλογή να χρησιμοποιήσουν φυσικά κλειδιά ασφαλείας τρίτων για την περαιτέρω προστασία του λογαριασμού τους. Για τους χρήστες που ενεργοποιούν αυτήν τη δυνατότητα, τα Κλειδιά Ασφαλείας ενισχύουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων της Apple απαιτώντας ένα κλειδί ασφαλείας υλικού ως έναν από τους δύο παράγοντες αντί για έναν κωδικό ελέγχου ταυτότητας.

    «Οι ομάδες ασφαλείας μας εργάζονται ακούραστα για να διατηρούν τα δεδομένα των χρηστών ασφαλή και με την επαλήθευση κλειδιού επαφής iMessage, τα κλειδιά ασφαλείας και την προηγμένη προστασία δεδομένων για το iCloud, οι χρήστες θα έχουν τρία ισχυρά νέα εργαλεία για την περαιτέρω προστασία των πιο ευαίσθητων δεδομένων και των επικοινωνιών τους», δήλωσε η Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.