23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple λειτουργεί το App Store με περιθώρια κέρδους της τάξης του 78%

    Αποτελεί ένα ευρέως ανοιχτό μυστικό πως το App Store αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων της Apple αλλά η εταιρεία μέχρι και σήμερα δεν έχει δώσει αναλυτικά στατιστικά για τα κέρδη της από αυτό. Η Apple είχε αναφέρει στην γερουσία της Αμερικής παλαιότερα πως για το επιχειρηματικό της μοντέλο δεν υπολογίζει κέρδη και απώλειες από συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίας και πως όλοι οι υπολογισμοί γίνονται βάση κατηγοριών.

    Πάρα αυτά μια νέα κατάθεση σήμερα στην δίκη της Apple vs Epic που επίσημα ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα φαίνεται πως αποκαλύπτει τον αριθμό που η Apple προσπαθήσει να κρατήσει μυστικό. Όπως αναφέρει λοιπόν το Bloomberg, το App Store λειτούργησε με ένα περιθώριο κέρδους της τάξης του 78% το 2019.

    Η αποκάλυψη αυτή έρχεται από έναν μάρτυρα της Epic Games που ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα τον Ned Barnes. Τα περιθώρια κέρδους της Apple αυξήθηκαν από 75% το 2018 στα 78% το 2019 σύμφωνα με τους υπολογισμούς του.

    Η Epic προσπαθεί να αποδείξει πως η Apple κερδίζει απίστευτα από το App Store μιας και έχει ένα μονοπώλιο για το iPhone και το iPad. Η Epic θέλει το δικαστήριο να δώσει εντολή στην Apple να μειώσει το μερίδιο που λαμβάνει από τους προγραμματιστές καθώς και να επιτρέψει και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής στο iOS.

    Φυσικά η Epic έφερε αυτό το μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ της θέσης της με την Apple να κάνει κάτι ακριβώς ίδιο υποστηρίζοντας ακριβώς το αντίθετο. Η εταιρεία λοιπόν θα αναφέρει πως οι μετρήσεις αυτές είναι λάθος και όχι σωστές.

    Βέβαια το γεγονός πως η Apple λαμβάνει ένα μερίδιο από τις in-app αγορές της τάξης του 15-30% το να έχει περιθώρια κέρδους 70-80% δεν φαντάζει εξωπραγματικό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.