Η Apple κοιτάζει να αποβάλει το Home Button στις iOS συσκευές

0
194

Η Apple προσπαθεί να αναπτύξει μία in-house single-chip λύση για την ενσωμάτωση τόσο της οθόνη αφής όσο και των display drivers για φορητές συσκευές σε ένα chip, σύμφωνα με μια νέα αναφορά που δημοσιεύεται σήμερα από την ιστοσελίδα της Ταϊβάν DigiTimes. Τα ολοκληρωμένα chip αφής και του display driver (TDDI) θα περιλαμβάνουν επίσης “ενσωματωμένους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων”, πράγμα που δυνητικά δίνει τη δυνατότητα στην Apple να αφήσει πίσω το home button.

Η TDDI λύση single-chip θα έρθει επίσης με ενσωματωμένους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, είπαν οι πηγές. Το ολοκληρωμένο σχέδιο θα χωρέσει και σε μελλοντικά σχέδια των iPhone – μοντέλα με εξαιρετικά λεπτές και εξαιρετικά στενές οθόνες, και με ένα ολόκληρο σχεδιασμό εξαλείφοντας το πλήκτρο Home.

Η TDDI είναι ένα βήμα μπροστά στον κλάδο, με την Synaptics να εισάγει πρώτη τέτοια λύση νωρίτερα αυτό το χρόνο. Η Synaptics δημιούργησε νέες μάρκες TDDI  με τη μόχλευση της πρόσφατης εξαγοράς της εταιρείας κατασκευής chip drivers Renesas SP, συνδυάζοντας την Synaptics τεχνολογία αφής με chipset Renasas τεχνολογία οθόνης. Η Apple φέρεται να διερευνά την απόκτηση Renesas SP Drivers τα τελευταία χρόνια, αλλά οι συνομιλίες απέτυχαν να οδηγήσουν σε μια τέτοιου είδους συμφωνία.

iphone6-stock

Η Synaptics ήλπιζε στην εξαγορά της Renesas SP Drivers και των chips TDDI ότι θα δελεάσει την Apple για να γίνει και πάλι ένας πελάτης της Synaptics, αλλά η σημερινή έκθεση δείχνει η Apple συνεχίζει τις δικές της λύσεις.

Η DigiTimes προτείνει λύση στην Apple πως θα μπορούσε να εξαλείψει το παραδοσιακό home button στην iOS συσκευή, πιθανώς με την ενσωμάτωση των λειτουργιών της στην οθόνη της συσκευής, κάτι που η Apple έχει ψάξει σε προηγούμενες αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει να δούμε στα μελλοντικά iPhones την αύξηση των μεγεθών της οθόνης με edge to edge οθόνες ή με μικρότερες διαστάσεις ίδιες με των 4,7 ιντσών και 5,5 ιντσών που βλέπουμε στα σημερινά μοντέλα.