Η Apple καθυστερεί την κυκλοφορία του HomeKit

0
384

Η Apple έχει καθυστερήσει  την ημερομηνία  για την κυκλοφορία  της πλατφόρμας αυτοματισμού του σπιτιού, HomeKit. Σύμφωνα με μία αναφορά στην Fortune που επικαλείται πηγές που ασχολούνται με το πρόγραμμα, η ημερομηνία έναρξης της κυκλοφορίας από  Μάιο-Ιούνιο έχει μετατοπιστεί προς τα τέλη Αυγούστου ή το Σεπτέμβριο.

Το HomeKit, που ανακοινώθηκε  πέρυσι στο Worldwide Developers Conference, είναι η πλατφόρμα της Apple που συνδέει πολλές συσκευές αυτοματισμού στο  σπίτι μαζί με ένα ενιαίο σύνολο πρωτοκόλλων που θα τους επιτραπεί να ελεγχθούν μέσω του οικοσυστήματος της Apple. Η Apple έχει παρουσιάσει το  HomeKit μόνο μία φορά, τον περασμένο Ιούνιο, και κατά εκείνη τη χρονική στιγμή, η εταιρεία δεν έδωσε πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας .

HomeKit-icon

Πολλοί κατασκευαστές άρχισαν την προετοιμασία των HomeKit-συμβατών προϊόντων μετά το αρχικό ντεμπούτο της πλατφόρμας, και αρκετές από αυτές είχαν παρουσιαστεί  στην CES. Τα iDevices , για παράδειγμα, εισήγαγαν  ένα HomeKit-enabled έξυπνο βύσμα, ενώ το Schlage  πρωτοκυκλοφόρησε το “Schlage Sense” το έξυπνο κλείδωμα που σχεδιάστηκε  για να λειτουργεί με το  HomeKit.

Στην CES, πολλές από τις εταιρείες που έδωσαν υποψήφιες  ημερομηνίες κυκλοφορίας την άνοιξη για τα προϊόντα τους,  μας οδηγεί να πιστέψουμε ότι το  HomeKit ήταν ίσως  να κάνει το ντεμπούτο του κατά τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αλλά πηγές του Fortune λένε ότι το  HomeKit δεν είναι αρκετά έτοιμο  για την επίσημη έναρξη. Η Apple μπορεί, ωστόσο, να αναδείξει  την πλατφόρμα και πάλι στο εγγύς μέλλον, ίσως και στο φετινό Worldwide Developers Conference, παράλληλα με ένα ενημερωμένο Apple TV.

Το HomeKit υπόσχεται να κάνει ένα μεγάλο βήμα εισάγοντας ένα  πλήρως συνδεδεμένο στο σπίτι, χρησιμοποιώντας το Apple TV ως κόμβο αυτοματισμού και στηριζόμενο στην Siri για απλές φωνητικές εντολές για τον έλεγχο του υλικού στο σπίτι. Με τα HomeKit-συμβατά  προϊόντα, και φωνής βοηθό την  Siri της Apple μπορεί να σας ζητηθεί να εκτελέσετε εργασίες όπως «Κλείστε το γκαράζ», «Σβήστε τα φώτα,” ή “Χαμηλώστε τη θερμοκρασία.”

Όταν το  HomeKit είναι έτοιμο να ξεκινήσει, οι κατασκευαστές θα έχουν μια ευρεία ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει,και  θα λειτουργούν  με το σύστημα. Η Apple ολοκλήρωσε τις προδιαγραφές του HomeKit τον Οκτώβριο και συνεργάζεται με αρκετούς  σημαντικούς  συνεργάτες συμπεριλαμβανομένης της  Philips και της  Honeywell, μεταξύ άλλων.

Σχολιασμός στο forum