Το HomePod ασύρματο ηχείο της Apple μπορεί να δεχτεί στο μέλλον μια σειρά από χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένων, 3D χειρονομιών, αναγνώριση προσώπου και πολλά ακόμη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά παρουσιάζονται σε ένα πρόσφατα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της εταιρεία με τίτλο “Electronic device with sensors and display devices,” που ανακάλυψε το MacRumors.

Αν και δεν γίνεται αναφορά στο ίδιο το HomePod ως όνομα το κείμενο παρουσιάζει μια αντίστοιχη συσκευή με ηχεία που μπορεί να χρήση του Face ID για αναγνώριση βάθους στον χώρο αλλά και προσώπου μέσω ενός συστήματος κάμερας υπέρυθρων.

“To HomePod θα μπορεί να αναγνωρίζει χρήστες στο εύρος του χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου καθώς και να μετράει την απόσταση των χρηστών από το ίδιο το ηχείο. Αυτό θα μπορεί να φέρει βιομετρική αναγνώριση σε προσωπικές αναζητήσεις, την χρήση πολλαπλών προφίλ χρηστών στο ίδιο HomePod αλλά και πολλά ακόμη”

Ο προμηθευτής της Apple Inventec και μέσω του προέδρου του David Ho είχε αναφέρει πίσω το 2017 πως μπορεί εύκολα να δει τα μελλοντικά έξυπνα ηχεία να έχουν αναγνώριση προσώπου και εικόνων καθιστώντας τις συσκευές αυτές πιο εύχρηστες και πιο εύκολες στην λειτουργία τους.

Δεν πιστεύουμε όμως πως το HomePod όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα θα λάβει μια τεχνολογία Face ID. Σύμφωνα με τον John Gruber η Apple χάνει λεφτά από το HomePod. Η Apple μπορεί στο άμεσο μέλλον να φέρει ένα τελείως νέο HomePod μοντέλο με πιο ακριβή τιμή που μπορεί να φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά και να λανσαριστεί ως μια premium επιλογή ενός ασύρματου έξυπνου ηχείου.

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας όπως αναφέραμε γίνεται λόγω και για 3D χειρονομίες. Κάτι τέτοιο πέρα από χρηστικό θα ήταν άκρως εντυπωσιακό και για να το καταφέρει αυτό η Apple περιγράφει ένα επιπλέον σύστημα LED λυχνιών ενσωματωμένο στο ύφασμα του HomePod που θα μπορεί να προσφέρει οπτική διεπαφή σε χειρονομίες των χεριών του χρήστη ανάλογα και την ίδια την φωτεινότητα του χώρου.

Το Face ID και η TrueDepth κάμερα χρησιμοποιούν κάποιες τεχνολογίες κίνησης από την PrimeSense που η Apple εξαγόρασε πίσω τον Νοέμβριο του 2013 προς $345 εκατομμύρια, κάτι το οποίο σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιήσει 3D χειρονομίες σε μελλοντικές εκδόσεις του HomePod.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι μηχανικοί της PrimeSense τον Νοέμβριο του 2017 δέχθηκαν αναγνώρισα σε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει χειρονομίες σε ένα Mac.

Το MacRumors αναφέρει και άλλα χαρακτηριστικά ενός μελλοντικού HomePod με βάση και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αυτό της Apple όπως:

  • Αναγνώριση φωτεινότητας του χώρου
  • Εμφάνιση εικονιδίου καιρού ανάλογα με την πρόβλεψη της ημέρας
  • Εμφάνιση του εμβλήματος μιας ομάδας που κερδίζει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι
  • Αναγνώριση καρδιακών παλμών και πολλά ακόμη

Η αναγνώριση και καταγραφή καρδιακών παλμών θα μπορεί να γίνει με τον χρήστη απλά να ακουμπάει το δάχτυλο του στην κορυφή της συσκευής.

Επιπλέον μπορεί να έχουμε και την δημιουργία ενός emoji avatar που θα ταυτίζεται με τα συναισθήματα του χρήστη ή τις ενέργειες του.