Μετά και τον υπολογισμό εκ νέου των κερδών της Apple για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019, σήμερα έχουμε την αναφορά ότι η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τον ρυθμό των προσλήψεων της σε νέο προσωπικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει αυτές τις μειώσεις σε ορισμένα τμήματα της μετά και τις μειωμένες πωλήσεις που σημειώνουν τα iPhones.

O Tim Cook φέρετε να έκανε αυτή την ανακοίνωση στην συνάντηση προσωπικού που είχε στα κεντρικά της Apple νωρίτερα αυτό τον μήνα. Το ακριβές πλάνο δεν έχει γίνει γνωστό με τον Cook να μην έχει αποφασίσει ακόμη ποια τμήματα της εταιρείας θα δεχθούν αυτές τις μειώσεις. Τόνισε βέβαια στην συνάντηση πως περιοχές όπως η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσουν να λαμβάνουν νέους υπαλλήλους με τον ίδιο ρυθμό. Επίσης ο Cook τόνισε πως το μέλλον της Apple δεν θα μετρηθεί με το πόσες προσλήψεις κάνει τον χρόνο.

Το Bloomberg αναφέρει πως μετά το τέλος αυτής της συνάντησης τα υψηλόβαθμα στελέχη της Apple συζήτησαν και αυτά σε πιο κλειστό κύκλο τονίζοντας πως οι μείωση στις πωλήσεις των iPhones είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να εστιάσει σε νέες καινοτομίες.

Τονίζουμε πως η Apple και αν επαληθευτεί το δημοσίευμα θα μειώσει τον ρυθμό των προσλήψεων της κάτι το οποίο είναι τελείως διαφορετικό με τις απολύσεις προσωπικού.

Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως η Apple σχεδιάζει την επέκταση των υπηρεσιών της όπως το Apple Music σε πλατφόρμες τρίτων.