17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple θα κινηθεί νομικά απέναντι σε εταιρεία που έχει ως σήμα της το αχλάδι…

    Η Apple όπως φαίνεται θα κινηθεί νομικά απέναντι σε μια εταιρεία με την ονομασία Prepear, η οποία είναι στην ουσία μια εφαρμογή και υπηρεσία που κάνει ευκολότερη την οργάνωση γευμάτων για τους χρήστες της και παρέχει μαγειρικές συνταγές. Η Apple υποστηρίζει πως το logo της εταιρεία είναι πολύ παρόμοιο με αυτό της Apple.

    Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της Prepear, η οποία είναι μια προέκταση της Super Healthy Kids υπηρεσίας, η Appe αντικρούει την κατοχύρωση του logo της εταιρείας απαιτώντας από αυτή να το αλλάξει.

    Οι ιδιοκτήτες της Prepear τονίζουν πως είναι μια πολύ μικρή εταιρεία με μόνο 5 εργαζομένους. Η δικαστική διαμάχη με την Apple ήδη τους έχει στοιχίσει πολλά χρήματα και έτσι αναγκάστηκαν να προβούν και στην αποχώρηση ενός εργαζομένου. Πάρα αυτά η εταιρεία τονίζει πως θεωρεί ως ηθική υποχρέωση της να αντισταθεί στην Apple και σε αυτή την επιθετικότητα που έχει δείξει.

    Η Prepear αναφέρει πως η Apple έχει κάνει παρόμοιες ενέργειες με πάρα πολλές εταιρείες που έχουν ως logo τους κάποιο φρούτο. Τις περισσότερες φορές επειδή αυτές οι εταιρείες δεν μπορούν να αντέξουν τα δικαστικά κόστη εγκαταλείπουν τον αγώνα.

    “Είναι μια τρομακτική εμπειρία να δέχεσαι νομική επίθεση από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ακόμη και αν δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος αλλά καταλαβαίνουμε παράλληλα γιατί οι περισσότερες εταιρείες στην θέση μας εγκαταλείπουν την μάχη και τελικά αλλάζουν τα λογότυπα τους που νόμιμα έχουν κατοχυρώσει.”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.