21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple επιβεβαιώνει ότι έχει σταματήσει τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του συστήματος ανίχνευσης CSAM

    Το 2021, η Apple ανακοίνωσε μια σειρά από νέες λειτουργίες ασφάλειας για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) για τις Φωτογραφίες iCloud. Ωστόσο, η κίνηση επικρίθηκε ευρέως λόγω ανησυχιών για το απόρρητο. Αφού το έθεσε σε αναμονή επ’ αόριστον, η Apple επιβεβαίωσε τώρα ότι σταμάτησε τα σχέδιά της για την ανάπτυξη του συστήματος ανίχνευσης CSAM.

    Την ίδια μέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε την Προηγμένη Προστασία Δεδομένων με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για όλα τα δεδομένα iCloud, έβαλε τέλος στη σάρωση CSAM που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Apple για τη μηχανική λογισμικού Craig Federighi σε μια συνέντευξη με την Joanna Stern του WSJ.

    Όταν ανακοινώθηκε η σάρωση CSAM, η Apple είπε ότι το iCloud Photos θα μπορούσε να ανιχνεύσει ακατάλληλο υλικό στις φωτογραφίες των χρηστών με βάση μια βάση δεδομένων κατακερματισμών εικόνας CSAM. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανιχνεύει τέτοιες φωτογραφίες χρησιμοποιώντας επεξεργασία στη συσκευή χωρίς να χρειάζεται ποτέ να δει τις φωτογραφίες των χρηστών.

    Ακόμα κι έτσι, η σάρωση CSAM είχε ως αποτέλεσμα πολλή κριτική από τους χρήστες. Σε μια δήλωση στο 9to5Mac πέρυσι, η εταιρεία είπε ότι επέλεξε να «πάρει επιπλέον χρόνο τους επόμενους μήνες για να συλλέξει στοιχεία και να κάνει βελτιώσεις πριν κυκλοφορήσει αυτά τα εξαιρετικά σημαντικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια των παιδιών».

    Αποδεικνύεται ότι, η Apple αποφάσισε τώρα ότι θα ήταν καλύτερο να βάλει τέλος στη σάρωση CSAM στο iCloud Photos. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι άλλες λειτουργίες ασφάλειας για τα παιδιά, όπως οι περιορισμοί στο iMessage, εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο iOS.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.