19.2 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple εξηγεί γιατί το HomePod κυκλοφόρησε ξανά

    Ο αντιπρόεδρος μηχανικής υλικού της Apple Matthew Costello και η υπάλληλος μάρκετινγκ προϊόντων Alice Chan μίλησαν πρόσφατα με το Men’s Journal και το TechCrunch για το νέο HomePod δεύτερης γενιάς σε εκτενείς συνεντεύξεις για το έξυπνο ηχείο.

    Η Apple διέκοψε το αρχικό HomePod πλήρους μεγέθους τον Μάρτιο του 2021, αφού πολλές αναφορές ανέφεραν ότι οι πωλήσεις του ηχείου ήταν χαμηλές, αλλά η Chan είπε στο Men’s Journal ότι η Apple έκτοτε «άκουσε περισσότερο ενδιαφέρον από ποτέ για την ακουστική ενός πλουσιότερου μεγαλύτερου ηχείου», οδηγώντας την εταιρεία να κυκλοφορήσει ένα άλλο μεγαλύτερο HomePod.

    Το νέο HomePod μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο, αν και είναι 0,2 ίντσες πιο κοντό και διαθέτει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής LED από άκρη σε άκρη στην κορυφή. Ο Costello είπε στο TechCrunch ότι οι ομάδες της Apple «αγαπούν πραγματικά» αυτό το σχήμα και τη μορφή για το HomePod πλήρους μεγέθους και «κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα υπέροχο σύστημα μέσα σε αυτή τη δομή».

    Ο Costello εξήγησε γιατί το νέο HomePod περιορίζεται στο παλαιότερο πρότυπο Wi-Fi 4, σε σύγκριση με το Wi-Fi 6 σε άλλες σύγχρονες συσκευές Apple:

    «Το HomePod διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi 4 που μας επιτρέπει να στοχεύουμε ακριβώς αυτό που λειτουργεί καλύτερα σε ολόκληρο το σύστημα», λέει ο Costello στο TechCrunch, «φροντίζοντας να ανταποκρίνονται τα αιτήματα της Siri και διασφαλίζοντας μια συνεπή εμπειρία για όλους όσους ακούτε, ελέγχοντας τα smart αξεσουάρ σπιτιού και πολλά άλλα — όλα αυτά ενώ είναι ενεργειακά αποδοτικά.”

    Ανέφερε επίσης την αδυναμία αντιστοίχισης ενός νέου HomePod με ένα πρωτότυπο HomePod:

    “Όταν δημιουργείτε ένα στερεοφωνικό ζεύγος, είναι σημαντικό τα χαρακτηριστικά ήχου να ταιριάζουν για μια βέλτιστη, ισορροπημένη εμπειρία”, λέει ο Costello για την έλλειψη συμβατότητας. “Το νέο HomePod προσφέρει καθηλωτικό ήχο που γεμίζει το δωμάτιο που αγαπούν οι χρήστες — με ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια, ευκρίνεια και επίπεδα από το αρχικό HomePod — έτσι θέλαμε η ακουστική απεικόνιση να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή και συνεπής από γενιά σε γενιά.”

    Η Apple είπε και στα δύο μέσα ενημέρωσης ότι το HomePod mini είναι “δημοφιλές”, αλλά δεν παρείχε επιπλέον λεπτομέρειες ή σχόλια για το μέλλον του μικρότερου ηχείου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.