Η Apple εγκαινιάζει στα 27” iMac το 3TB HardDrive πρόγραμμα αντικατάστασης

0
199

Η Apple έχει διαπιστώσει ότι ένας μικρός αριθμός των 3TB σκληρών δίσκων που χρησιμοποιήθηκαν στα τέλη του 2012  στα iMacs των 27-ιντσών που πωλήθηκαν μεταξύ Δεκεμβρίου 2012 και Σεπτέμβριος 2013 ενδέχεται να αποτύχουν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η εταιρία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αντικατάστασης για την αντικατάσταση σκληρών δίσκων που είναι ελαττωματικοί, δωρεάν μέσω της Apple ή σε κάποιο Εξουσιοδοτημένο Πάροχο ΥπηρεσιώνApple (AASP).

imac_roundup

Η Apple βρίσκεται σε επαφή με τους επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες iMac καθώς τους παρείχε μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την εγγραφή του προϊόντος για να τους ενημερώσει σχετικά με το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης. Οι ιδιοκτήτες iMac μπορούν να ελέγξουν αν επηρεάζονται βάζοντας κατά την είσοδο τον σειριακό αριθμό του υπολογιστή στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple, και να επισκεφθούν το Genius Bar, να εντοπίσουν ένα AASP ή να επικοινωνήσουν με την  Τεχνική Υποστήριξη της Apple για την κίνηση της διαδικασίας αντικατάστασης.

Η Apple συμβουλεύει ότι οι πελάτες που πλήρωσαν για να αποκτήσουν τον σκληρό δίσκο τους που έχει επισκευαστεί, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για την επιστροφή των χρημάτων τους. Το πρόγραμμα αντικατάστασης καλύπτει τα εν λόγω μοντέλα iMac μέχρι και την 19η Δεκεμβρίου 2015, δηλαδή τρία έτη από την αρχική ημερομηνία της πώλησης του ελαττωματικού  iMac , ανάλογα με το ποια είναι η μεγαλύτερη. Διαβάστε για το πρόγραμμα αντικατάστασης iMac στην ιστοσελίδα υποστήριξης της Apple για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Apple ανακοίνωσε ένα παρόμοιο πρόγραμμα αντικατάστασης στα τέλη του 2012 για επιλεγμένα 21,5-ιντσών και 27-ιντσών iMacs που πωλήθηκαν μεταξύ Οκτωβρίου 2009 και Ιουλίου 2011 με Seagate 1TB σκληρούς δίσκους που θα μπορούσαν επίσης να μην αποσώσουν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Αυτό το πρόγραμμα αντικατάστασης έληξε στις 23 του Ιούλη 2013, αφού παρατάθηκε για ένα έτος. Η Apple ξεκίνησε επίσης ένα πρόγραμμα επισκευής για τα πρώτα μοντέλα MacBook το 2010.

Σχολιασμός στο forum