16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η Apple αποκαλύπτει 8 σενάρια όπου απενεργοποιείται η Always-On οθόνη του iPhone 14 Pro

    Η Apple δημοσίευσε σήμερα ένα νέο έγγραφο υποστήριξης με πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα λειτουργία always-on στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Συγκεκριμένα, το έγγραφο παραθέτει οκτώ σενάρια όπου η οθόνη πάντα ενεργοποιημένη απενεργοποιείται προσωρινά.

    Για εξοικονόμηση μπαταρίας, η Apple λέει ότι η οθόνη σκουραίνει εντελώς όταν:

    • Το iPhone σας είναι ξαπλωμένο μπρούμυτα
    • Το iPhone σας βρίσκεται στην τσέπη ή στην τσάντα σας
    • Η εστίαση στον ύπνο είναι ενεργοποιημένη
    • Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι ενεργοποιημένη
    • Το iPhone σας είναι συνδεδεμένο στο CarPlay
    • Χρησιμοποιείτε Continuity Camera
    • Δεν έχετε χρησιμοποιήσει το iPhone σας για λίγο (δείτε την παράγραφο παρακάτω)
    • Το iPhone σας εντοπίζει ότι απομακρυνθήκατε από αυτό με ένα ζευγοποιημένο Apple Watch

    Σύμφωνα με την Apple, τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max μπορούν να μάθουν τα “μοτίβα δραστηριότητάς σας” και να απενεργοποιούν και να ενεργοποιούν ανάλογα την οθόνη που είναι πάντα ενεργοποιημένη. Για παράδειγμα, η Apple λέει ότι η οθόνη μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με το ξυπνητήρι ή το πρόγραμμα ύπνου ενός χρήστη, εάν έχει ένα σετ.

    Η λειτουργία προβολής πάντα ενεργοποιημένη είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να το απενεργοποιήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις, πατήστε στο μενού Οθόνη & Φωτεινότητα και απενεργοποιήστε το Πάντα ενεργό.

    Τα μοντέλα iPhone 14 Pro μπορούν να πέφτουν σε ρυθμό ανανέωσης έως και 1 Hz για να διασφαλιστεί ότι η οθόνη που είναι πάντα ενεργοποιημένη δεν θα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Apple λέει ότι η οθόνη πάντα ενεργοποιημένη χρησιμοποιεί πολλούς συνεπεξεργαστές στο τσιπ A16 Bionic για να ανανεώσει την οθόνη χρησιμοποιώντας “ελάχιστη ισχύ”, καθιστώντας την οθόνη “απίστευτα αποδοτική σε ενέργεια”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.