21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple απαγόρευσε την δημόσια αναφορά για το 30% των κρατήσεων που κάνει στην Facebook εφαρμογή

    Η Facebook πρόσφατα είχε ανακοινώσει μια νέα δυνατότητα για τις επιχειρήσεις που είχε να κάνει στην δημιουργία online εκδηλώσεων επί πληρωμή τονίζοντας μάλιστα πως από αυτά τα έσοδα δεν θα κρατούσε κανένα ποσοστό.

    Η εταιρεία είχε αναφέρει πως με αυτή την κίνηση ήθελε και θέλει να βοηθήσει επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο που έχουν δεχθεί οικονομικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας. Η Apple από πλευρά της αρνήθηκε να παραχωρήσει το δικό της ποσοστό από αυτά τα online εισιτήρια που θα δημιουργηθούν μέσω των εκδηλώσεων αυτών μιας και ως μια in-app αγορά μέσα από την εφαρμογή θα κρατάει η ίδια το 30%.

    Η Facebook απογοητεύτηκε με αυτή την άρνηση της Apple και έτσι ξεκίνησε να ενημερώνει τους χρήστες πως το 30% της τιμής του εισιτηρίου θα πηγαίνει στην Apple. Η Apple αντέδρασε με αυτή την δημοσιοποίηση και έτσι αυτόματα έκανε μη δεκτή την αναβάθμιση αυτή σ την εφαρμογή της Facebook.

    H Facebook αναγκάστηκε λοιπόν να αφαιρέσει αυτό το μήνυμα έτσι ώστε να προχωρήσει η αναβάθμιση της εφαρμογής στο ευρύ κοινό.

    Η Facebook προχώρησε και στην παρακάτω δημόσια δήλωση:

    Τώρα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να έχουμε την επιλογή να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να καταλάβουν που πραγματικά πηγαίνουν τα χρήματα που δίνουν για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Δυστυχώς, η Apple απέρριψε την ειδοποίηση διαφάνειας σχετικά με το φόρο του 30% που κρατάει η εταιρεία, αλλά εξακολουθούμε να προσπαθούμε για τη διάθεση αυτών των πληροφοριών εντός της εφαρμογής μας.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.