Η Apple αντιμετωπίζει συλλογική αγωγή για το “Error 53”

0
157

Μια νομική εταιρεία με έδρα το Σιάτλ, η Pfau Cochran Vertetis Amala (PCVA) σήμερα έστειλε μια συλλογική αγωγή κατά της Apple όσον αφορά την “Error 53” διαμάχη που έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα.

Το “Error 53” είναι ο κωδικός σφάλματος που κάποιοι iPhone 6 ιδιοκτήτες έχουν λάβει μετά τις third party επισκευές που έγιναν στα iPhones τους και επηρεάζουν το Touch ID , καθιστώντας τις συσκευές άχρηστες. Όπως εξηγείται από iFixit, οι επισκευές αυτές γίνονται από υπηρεσίες τρίτων που χρησιμοποιούν υλικά που δεν προέρχονται από την αρχική γνήσια συσκευή ώστε προκαλούν το iPhone να αποτύχει σε ένα Touch έλεγχο επικύρωσης ταυτότητας, διότι τα ακατάλληλα μέρη δεν είναι σε θέση να κάνουν σωστό συγχρονισμό. Μέρη που μπορούν να επηρεάσουν το Touch ID περιλαμβάνουν την οθόνη, flex καλώδιο, και το κουμπί Home.

iphone6s-gold-select-2015-250x328

Όταν ο Touch έλεγχος επικύρωσης ταυτότητας αποτυγχάνει κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης iOS ή αποκατάστασης, η Apple απενεργοποιεί το iPhone, ουσιαστικά κάνει «bricking» σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το Touch ID και το σχετικό Secure Enclave που αποθηκεύει τιε πληροφορίες δακτυλικών αποτυπωμάτων των πελατών. Η Apple λέει ότι χωρίς τον έλεγχο επικύρωσης, ένας κακόβουλος  αισθητήρα αφής ID θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει πρόσβαση σε SecureEnclave.

Ο PCVA δικηγόρος, Darrell Cochran, ο οποίος ηγείται την Error 53 μήνυση, ισχυρίζεται ότι το επιχείρημα της ασφάλειας της Apple είναι άκυρο, διότι τα iPhones συχνά λειτουργούν για αρκετούς μήνες μετά από αυτές τις επισκευές, αφού ο έλεγχος για επικύρωση γίνεται μόνο κατά τη λήψη μιας νέας έκδοσης του iOS. Αναφέρει, επίσης, την αποτυχία της Apple να δώσει μια προειδοποίηση για τις συνέπειες της επικαιροποίησης ως ένα ζήτημα που θα πρέπει να εμφανίζεται στην αγωγή.

Η PCVA έχει ως στόχο να να δωθούν στους πελάτες συσκευές που λειτουργούν κανονικά ώστε για να “παρέχουν άμεση ανακούφιση” στους καταναλωτές. Επίσης, ζητούν πάνω από $ 5 εκατομμύρια για ζημιές και μια ενημέρωση για την εξάλειψη των περιορισμών επισκευής. Η PCVA ζητά πελάτες που έχουν επηρεαστεί από το Error 53 να έρθουν σε επαφή.

Έχει ακουστεί από μια πηγή ότι ορισμένα καταστήματα λιανικής της Apple έχουν λάβει το πράσινο φως από την Apple για να αντικαταστήσουν τις οθόνες και άλλα προβληματικά στοιχεία για να επιλύσουν το ζήτημα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτή η πολιτική αντικατάστασης θα επεκταθεί σε όλα τα Apple Stores ή αν η Apple θα κάνει κάποιο επίσημη σχόλιο για την κατάσταση.

Σχολιασμός στο forum