14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple ανακοινώνει την επιλογή κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο για φωτογραφίες, σημειώσεις, αντίγραφα ασφαλείας iCloud και άλλα

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο σε 10 πρόσθετες κατηγορίες δεδομένων iCloud βάσει επιλογής για βελτιωμένη ασφάλεια.

    Το iCloud προστατεύει ήδη 14 κατηγορίες δεδομένων χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο από προεπιλογή, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Messages όταν είναι απενεργοποιημένα τα αντίγραφα ασφαλείας, των κωδικών πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο iCloud Keychain, των δεδομένων υγείας, του ιστορικού αναζήτησης Χαρτών Apple, των συναλλαγών με Apple Card και άλλων, όπως περιγράφεται σε αυτό το έγγραφο υποστήριξης της Apple. Με μια νέα επιλογή Προηγμένης Προστασίας Δεδομένων, ο αριθμός των κατηγοριών δεδομένων iCloud που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο αυξάνεται σε 23.

    Η Προηγμένη προστασία δεδομένων θα είναι διαθέσιμη σε iPhone, iPad και Mac ξεκινώντας με iOS 16.2, iPadOS 16.2 και macOS 13.1 αργότερα αυτόν τον μήνα και παρέχει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τις ακόλουθες πρόσθετες κατηγορίες iCloud:

    • Device Backups and Messages Backups
    • iCloud Drive
    • Notes
    • Photos
    • Reminders
    • Voice Memos
    • Safari Bookmarks
    • Siri Shortcuts
    • Wallet Passes

    Η Apple λέει ότι οι μόνες μεγάλες κατηγορίες δεδομένων iCloud που εξακολουθούν να μην προστατεύονται από κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο είναι το Mail, οι Επαφές και το Ημερολόγιο λόγω της «ανάγκης διαλειτουργικότητας με τα παγκόσμια συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επαφών και ημερολογίου» που χρησιμοποιούν τεχνολογίες παλαιού τύπου.

    Η Προηγμένη Προστασία Δεδομένων για το iCloud είναι διαθέσιμη για δοκιμή ξεκινώντας από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις iOS 16.2, iPadOS 16.2 και macOS 13.1 beta που κυκλοφορούν σήμερα. Η Apple λέει ότι η προαιρετική λειτουργία ασφαλείας θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους και θα αρχίσει να κυκλοφορεί στον υπόλοιπο κόσμο στις αρχές του 2023.

    Τα κρυπτογραφημένα δεδομένα iCloud από άκρο σε άκρο μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν μόνο στις αξιόπιστες συσκευές Apple όπου είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας Apple ID, διασφαλίζοντας ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων στο cloud. Ούτε η Apple δεν έχει πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης, επομένως εάν χάσετε την πρόσβαση στον λογαριασμό σας, μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα μόνο χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης ή τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής σας, την επαφή ανάκτησης ή το κλειδί ανάκτησης. Οι χρήστες θα καθοδηγηθούν να ρυθμίσουν τουλάχιστον μία επαφή ανάκτησης ή κλειδί ανάκτησης προτού ενεργοποιήσουν τη Σύνθετη προστασία δεδομένων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.